Trutnovský projekt v rámci transformace sociálních služeb úspěšně končí

16. 3. 2015

Královéhradecký kraj pokračuje s investiční podporou projektů v oblasti transformace sociálních služeb pro osoby s postižením i v letošním roce. Po loňském dokončeném projektu ve Dvoře Králové nad Labem se letos podařilo jako první dokončit i úpravy objektu v lokalitě Trutnov.

Trutnovský projekt v rámci transformace sociálních služeb úspěšně končí

Po vytipování a nákupu rodinného domu v rámci projektu následovala základní rekonstrukce interiéru a dodávka vybavení do pokojů a společných prostor pro potřeby vybraných uživatelů. Vybudováno bylo i minimální zázemí pro jednu osobu z řad personálu.

Od března je v této lokalitě nově poskytována služba lidem s mentálním postižením prostřednictvím příspěvkové organizace Barevné domky Hajnice, zajišťující v našem kraji podporu a pomoc lidem s mentálním postižením. Ve společné skupinové domácnosti využívá sociální službu 6 uživatelů chráněného bydlení.

Královéhradecký kraj nadále pokračuje v pracích na projektech transformace sociální služby v dalších třech lokalitách (Hořice, Náchod a Hradec Králové – Plotiště nad Labem). Ukončení těchto projektů je plánováno na podzim tohoto roku.

Projekt s názvem „Transformace Barevných domků Hajnice – nákup a úpravy objektu v lokalitě Trutnov“ reg. č. CZ.1.06/3.1.00/07.08452 je spolufinancován Evropskou unií z ERDF prostřednictvím Integrovaného operačního programu.

Trutnovský projekt v rámci transformace sociálních služeb úspěšně končí