Tématem 26. ročníku Týdne knihoven je opět udržitelnost

4. 10. 2022

Královéhradecký kraj srdečně zve na 26. ročník celostátní akce Týden knihoven, jehož hlavním tématem je udržitelnost. Slavnostní zahájení se uskutečnilo dnes na Knižním veletrhu ve dvoraně budovy A Univerzity Hradec Králové. Týden knihoven se uskuteční ve více jak 10 městech regionu, a to do 9. října.

do textu 1

„Neodmyslitelnou součástí Týdne knihoven je Knižní veletrh, který návštěvníkům nabízí nejen nově vydané knihy za veletržní ceny, ale také literární přednášky nebo výstavu panoramatických fotografií Rostislava Bartoně s motivy z Orlických hor. Náš kraj je regionem spisovatelů a veškeré projekty, které napomáhají k udržování čtenářské kultury, jsou velmi důležité. Jsem ráda, že tuto akci dlouhodobě finančně podporujeme a já vás srdečně zvu na její celotýdenní inspirativní program,“ řekla Martina Berdychová odpovědná za oblast kultury. Knižní veletrh potrvá do dnešních 17 hodin a kompletní program je zveřejněn na webu Univerzity Hradec Králové - Knižní veletrh 2022.

Týden knihoven je pro širokou veřejnost a školy připraven do 9. října v knihovnách na území celého Královéhradeckého kraje. Konkrétní akce jsou k nalezení na webu Týden knihoven.

do textu 2

Akce se koná za finanční podpory Královéhradeckého kraje a Univerzity Hradec Králové v těsné spolupráci s Památníkem národního písemnictví, Muzeem východních Čech v Hradci Králové a Biskupskou knihovnou Biskupství královéhradeckého, v roce 2022 rovněž exkluzivně ve spolupráci s Irským velvyslanectvím v Praze.

Fotogalerie