Spolupráce regionální kongresové kanceláře s Czech Hotel Awards pokračuje

5. 8. 2022

Organizátor soutěže Hotel roku Czech Hotel Awards provedl v průběhu května inspekční cestu do dvou hotelů v Královéhradeckém kraji. O službu Navštíveno jako první projevil zájem hotel Bouda Máma Wellness Hotel z Pece pod Sněžkou, následovaný hotelem Safari Lodge ze Dvora Králové nad Labem. Pokračuje tím spolupráce mezi Czech Hotel Awards a regionální kongresovou kanceláří Hradec Králové Region Convention Bureau, kterou se podařilo vyjednat v loňském roce. Oba hotely se v soutěži Hotel roku Královéhradeckého kraje umístily na stupních vítězů.

do textu

„Naši spolupráci jsme letos podpořili vysláním jednoho ze zaměstnanců Czech Hotel Awards, aby provedl tzv. službu Navštíveno, což je obdoba známějšího mystery shoppingu. S majitelem nebo manažerem hotelu je dopředu domluveno, na co by se měl tento host zaměřit a co analyzovat. Typicky jsou to věci, které hotel mohou trápit nebo kde si chce naopak potvrdit kvalitu dané služby,“ přiblížila smysl této služby manažerka kongresové turistiky za Královéhradecký kraj Anna Chvátalová.

Do spolupráce se přihlásil hotel Bouda Máma Wellness Hotel z Pece pod Sněžkou a hotel Safari Lodge ze Dvora Králové nad Labem.

„Za mě je tato služba velmi zajímavá, ukázala mi pohled na některé věci v našem hotelu z trochu jiné strany. Zpětná vazba byla z velké části pozitivní. Jsem ráda, že byla oceněna hlavně čistota ve všech prostorách, přístup recepce i nabídka zážitků pro ubytované hosty. Z poznámek k interiéru a výzdobě našich africky laděných pokojů jsem si také vzala pár bodů, které vzhledem k „profesní slepotě“ byly přehlédnuty. Celkově zajímavá zkušenost, do které bych šla znovu,“ zhodnotila manažerka resortu Safari Park Resort Markéta Kirschová.

Podobně hodnotil zkušenost i majitel hotelu Bouda Máma Wellness Hotel Vladimír Nikl. „Možnost uskutečnit obdobu mystery shoppingu jsme velmi uvítali. Celkově dopadlo hodnocení pozitivně. Potěšila nás velká spokojenost s naší wellness zónou. Nicméně drobné nedostatky, často estetického rázu, nás upozornily na to, že stále je co zlepšovat. Všem připomínkám a návrhům se věnujeme, některé jsme již vyřešili, nad dalšími se zamýšlíme. Za mě určitě dobrá zkušenost, ke které se v budoucnu opět vrátíme.“

Oba hotely byly letos také součástí zmíněné soutěže Hotel roku a oba dva se v rámci Královéhradeckého kraje umístily na stupních vítězů. Hotel Safari Lodge obsadil druhé místo v kategorii hotel***. Hotel Bouda Máma Wellness Hotel získal dokonce první místo v kategorii hotel**** a druhé místo v kategorii wellness.

Letošní inspekční cesty do Královéhradeckého kraje ještě nekončí. Do konce léta uskuteční Czech Hotel Awards minimálně ještě jednu službu Navštíveno na území regionu.

Hradec Králové Region Convention Bureau je jedinou regionální kanceláří pro kongresovou turistiku, která je mediálním partnerem této soutěže trvající od roku 2012. Kancelář vznikla v roce 2016 a svou činností přispívá ke zvýšení zájmu o Královéhradecký kraj v MICE sféře. V současnosti funguje pod Královéhradeckou krajskou centrálou cestovního ruchu a sdružuje přes padesát partnerů z řad hotelů, penzionů, restaurací, společenských a kulturních center či historických objektů v celém kraji.

Regionální vítěze jednotlivých kategorií zájemci najdou na webu Czech Hotel Awards.