Situace v kraji se mírně zlepšila. Musíme být ale stále obezřetní, upozorňuje hejtman

5. 3. 2021

Epidemická situace v Královéhradeckém kraji se za poslední týden zlepšila. Zatímco před týdnem byl sedmidenní přírůstek 5 951 nových případů nákazy covid-19, tento týden testy prokázaly 5 526 případů za posledních sedm dnů.

Po dvou a půl měsících, kdy jsme byli velmi často na hraně lůžkových kapacit, se v posledním týdnu situace lehce stabilizovala a z 638 covidových lůžek máme v tuto chvíli v celém kraji 17 intenzivních a 140 standardních lůžek volných pro hospitalizaci pacientů s covidem. Nicméně situace se mění každý den. Moc bych si přál, abychom byli za bodem zlomu nárůstu nově nakažených a díky tomu by mohla klesnout i stávající zatíženost našich nemocnic. Musíme být ale stále obezřetní s ohledem na vývoj epidemie na Jičínsku, Trutnovsku a Hradecku,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Krajští hygienici k dnešnímu dopoledni evidovali nejvíce nemocných v okrese Hradec Králové, a to 2980. Naopak nejméně nemocných bylo na Rychnovsku, a to 1315. Trutnovsko mělo dnes dopoledne 1426 nemocných, Náchodsko 1978 a Jičínsko 1455. Nejvíce úmrtí v souvislosti s covidem hygienici evidují od počátku epidemie na Náchodsku, a to 375. Naopak nejméně úmrtí lidí s covidem v počtu 137 lidí mělo k dnešku Jičínsko.

Situace v kraji se zlepšila. Musíme být ale stále obezřetní, upozorňuje hejtman