Seminář pomůže účastníkům Burzy filantropie

17. 2. 2023

V Královéhradeckém kraji se v letošním roce uskuteční první ročník Burzy filantropie, při níž mohou neziskové organizace a sociální podniky v regionu získat podporu donátorů z řad podnikatelů a veřejné správy až ve výši 50 000 Kč. Na konci února se uskuteční seminář, který zájemcům vysvětlí všechny podrobnosti.

Burza filantropie funguje tak, že neziskové organizace nejprve přihlásí svůj projekt prostřednictvím webových stránek www.burzafilantropie.cz. Donátoři z řad soukromého a veřejného sektoru následně vyberou z přihlášek ty, které postoupí do finále, tedy na samotnou Burzu filantropie. O postupujících projektech bude na webu burzy rozhodovat i veřejnost svým hlasováním.

Podrobně o fungování Burzy filantropie si můžete poslechnout v podcastu Na komoru.

Během burzy dostanou zástupci neziskových organizací osmiminutový prostor, aby svůj nápad představili. Fantazii a originalitě prezentace se meze nekladou, ale pro všechny účastníky bude k dispozici školení, jak svou vizi správně a úspěšně prezentovat. Na základě vystoupení pak donátoři rozhodnou o finanční či materiální podpoře a jednomu projektu může pomoci více donátorů. Donátoři si mohou vybrat i projekt, který ani nepostoupil do finále a tomu pomoci na základě takzvané „divoké karty“.

Chcete se o Burze filantropie dozvědět více?

Přijďte na seminář, který se uskuteční v pondělí 27. února 2023 od 10:00 v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Na seminář se zaregistrujte zde: https://forms.gle/wiPUxttmwy6uLsk7A

Organizaci burzy zajišťuje Oddělení regionálního rozvoje Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, kontaktní osobou je Iva Skalská (iskalska@kr-kralovehradecky.cz).