Radní kraje a města projednali důležité investice i podporu kultury a inovací

25. 5. 2021

V sídle kraje se na společném jednání sešla vedení Královéhradeckého kraje a Hradce Králové. Radní probrali investiční projekty jako je například výstavba nové křižovatky Mileta či severní obchvat Hradce Králové. Na programu byla ale také podpora kultury, cestovního ruchu nebo inovací.

Královéhradecký kraj a město Hradec Králové jsou dlouhodobí partneři se společnými zájmy, které jsou důležité pro obyvatele stotisícové krajské metropole, stejně jako pro všechny, kteří sem míří za prací, kulturou nebo městem jen projíždí. Příkladem takového společného zájmu je výstavba nové křižovatky Mileta. Byť na této investici má kraj v porovnání s ostatními zapojenými institucemi menší podíl, je to velmi důležitá dopravní stavba, která v Hradci významně zlepší tranzitní dopravu,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Mimo investic se kraj a město setkávají také na poli kultury a cestovního ruchu. Kraj každoročně finančně podporuje hradecké kulturní stánky, jakými jsou Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Filharmonie Hradec Králové, ale i jednotlivé akce, které se v metropoli a jejím okolí konají.

Důležitým tématem jednání byla také oblast inovací, respektive jejich podpora. Město zřizuje technologické centrum, jehož aktivity se prolínají s nově vznikajícím krajským inovačním centrem. Obě strany by tak v této věci mohly najít synergii, která by měla pozitivní dopad jak pro univerzitu, tak pro krajské střední školy.

Fotogalerie