Praktici naočkovali rekordní množství lidí

30. 8. 2021

V Královéhradeckém kraji už zdravotníci vyočkovali 250 275 dávek vakcíny proti covid-19.

„Náš kraj měl od ledna k dispozici celkem 273 785 dávek vakcíny, protože tento týden dorazilo dalších 22 230 dávek vakcíny Pfizer a 450 dávek vakcíny Johnson & Johnson. Očekáváme, že do středy opět všechny zavezené vakcíny vyočkujeme,“ říká hejtman Martin Červíček.

V kraji se nadále očkuje na devíti očkovacích místech – ve zdravotnických zařízeních a v jednom očkovacím centru v Rychnově nad Kněžnou. Kapacita krajské očkovací sítě je přes 47 tisíc vakcinací týdně, a stále tedy převyšuje týdenní závozy.

Do očkování se v kraji zapojují také praktičtí lékaři. Ti ve svých ordinacích vyočkovali už přes 33 tisíc dávek a snahou kraje je jim poskytnout prakticky všechny vhodné typy vakcín (AstraZeneca, Moderna a Johnson & Johnson). Včera praktici dokázali naočkovat 1019 osob, což je zatím denní rekord v počtu očkování v ordinacích v Královéhradeckém kraji.

Od pondělí se nově budou moci registrovat lidé starší 35 let, od středy pak lidé starší 30 let. Z hlediska počtu očkování na 1000 obyvatel je Královéhradecký kraj nadále jeden ze tří nejproočkovanějších v ČR. Kromě toho má také největší promořenost podle oficiálně zjištěných případů.