Porotu Zlatého erbu zaujala elektronická aplikace Hradec Králové

23. 9. 2021

Známe výsledky 23. ročníku populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý erb. Královéhradecký kraj v celostátním kole soutěže reprezentovaly weby Nového Města nad Metují, Vlkova a elektronická služba Hradce Králové jménem Chatbot. V ostré konkurenci se nakonec prosadil jen Hradec Králové a získal stříbro ve své kategorii.

Porotu Zlatého erbu zaujala elektronická aplikace Hradec Králové
Společné foto zástupců všech vítězných měst a obcí, které uspěly v letošním ročníku soutěže Zlatý erb. Ceny jim předával za Královéhradecký kraj první náměstek Pavel Bulíček.

Soutěže se v letošním roce zúčastnilo více než 400 obcí a měst ze všech 14 krajů ČR. V kategorii nejlepší webová stránka obce zvítězila obec Tisá, mezi městy byla úspěšná Jihlava, v kategorii Smart City a nejlepší elektronická služba zvítězila MČ Praha 2 se svojí encyklopedií. Na druhé místě skončil Hradec Králové a jeho elektronický asistent Chatbot. Je to chatovací robot, který uživateli poradí a navede ho na městských webových stránkách tam, kam potřebuje.

První cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci v kategorii města a obce získaly Mariánské Lázně, v kategorii regionů Turistický portál Pardubického kraje Východní Čechy. Porota udělila také zvláštní cenu hradu Radyně za trvalý rozvoj webových stránek.

Čtěte také: Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb

Porotu Zlatého erbu zaujala elektronická aplikace Hradec Králové

Metodické pokyny pro hodnocení této soutěže byly vypracovány ve spolupráci s Ministerstvem vnitra. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR celou soutěž oficiálně zaštítilo a aktivně se podílelo na koncepci i hodnocení jedné z populárních kategorií – Ceny ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, kde mimo obcí, měst, regionů, krajů soutěžily i certifikované organizace destinačního managementu. K úspěšnému průběhu realizace i hodnocení této kategorie výrazně přispěla agentura CzechTourism. Další záštity soutěži poskytly Ministerstvo vnitra ČR, Asociace krajů ČR, Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR a Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR. Hlavním partnerem soutěže byla společnost GORDIC.

Výsledky celostátního kola Zlatého erbu

Kategorie nejlepší webové stránky města

Jihlava

Bruntál

Hodonín

Kategorie nejlepší webové stránky obce

Tisá

MČ Praha-Zbraslav

Újezd

Kategorie Smart City a elektronická služba

Praha 2: Encyklopedie Prahy 2

Hradec Králové: Chatbot – elektronický asistent

Svitavy: Portál Občana

Cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci

Kategorie města, obce

Oficiální turistický portál města Mariánské Lázně

Františkovy Lázně – když lázně umí překvapit

Vítejte v Táboře – oficiální portál pro turistiku, kulturu a volný čas

Kategorie kraje, regiony

Oficiální turistický portál Pardubického kraje Vychodni-Cechy

Valašské Klobouky: Valašské Klobucko

Webová stránka turistické oblasti Kraj blanických rytířů

Zvláštní cena za trvalý rozvoj webových stránek

Hrad Radyně