Opravy silnic v Albrechticích nad Orlicí a Borohrádku úspěšně pokračují

21. 9. 2021

Řidiči na Rychnovsku se na krajských silnicích druhé a třetí třídy v současnosti potýkají s různými omezeními. Silničáři opravují například komunikace v Albrechticích nad Orlicí a Borohrádku. Průběh stavebních prací přijel osobně zkontrolovat radní pro dopravu Václav Řehoř.

Opravy silnic v Albrechticích nad Orlicí a Borohrádku úspěšně pokračují

„Kromě probíhajících rekonstrukcí silnic se v minulých dnech již podařilo řidičům zprovoznit zhruba 1,5 kilometrový úsek silnice II/318 v Častolovicích. Kromě celkové rekonstrukce silnice včetně autobusové zastávky zde došlo k použití vodorovné dopravního značení pomocí dvousložkového plastu bílé barvy. Před přechody pro chodce byl navíc na obrusnou vrstvu položen zdrsňující nátěr červené barvy. Díky této technologii dochází ke zvýšení bezpečnosti řidičů i lidí na přechodech pro chodce,“ řekl radní pro oblast dopravy a majetku Václav Řehoř.

V Albrechticích nad Orlicí probíhá rekonstrukce půlkilometrového úseku stávající komunikace III/3051 v intravilánu obce. Stavební práce začínají na silnici III/3051 od hrany křižovatky se silnicí II/305 v ulicích Pardubická a Na Drahách. V rámci rekonstrukce dochází k výměně asfaltového krytu. Kromě odvodnění komunikace dochází také k výměně obrubníků s lokálním doplněním vodících pásek. Náklady na stavební práce jsou 14,4 milionu korun s DPH a k obnovení silničního provozu by mělo dojít nejpozději v polovině prosince letošního roku.

V Borohrádku spěje úspěšnému dokončení rekonstrukce zhruba třičtvrtěkilometrového úseku silnice III/3172. Ta spočívá ve výměně krytu vozovky z kamenných dlažebních kostek za nový asfaltobetonový povrch včetně nových podkladových vrstev. Součástí rekonstrukce je také nová dešťová kanalizace včetně výměny silničních obrubníků a předláždění přilehlých chodníků či asfaltových ploch. K plnému zprůjezdnění opravovaného úseku by mělo dojít 31. října letošního roku a náklady jsou přes 24,6 milionu korun.

„Kromě zmíněných rekonstrukcí silnic druhé a třetí třídy v tomto regionu také pokračuje výstavba obchvatu Domašína, k jejímuž dokončení by mělo dojít v prosinci letošního roku. Královéhradecký kraj tak díky těmto projektům za stavební práce do dopravní infrastruktury na Rychnovsku letos proinvestoval více jak 150 milionů korun,“ doplnil radní Řehoř.

Fotogalerie