Nominaci na Regionální potravinu Královéhradeckého kraje mají DORTÍK PAVLOVA a JABLEČNÝ MOŠT

30. 5. 2022

Také v Královéhradeckém kraji už znají nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2022. Komise navrhla v rámci devíti kategorií jako nejlepší například sýr Sokolík od Petra Sokola nebo Polický chléb z Kvíčerovské pekárny. Ocenění se bude předávat v rámci Festivalu regionálních produktů Královéhradeckého kraje 2022 v červenci.

Nominaci na Regionální potravinu Královéhradeckého kraje mají DORTÍK PAVLOVA a JABLEČNÝ MOŠT
Produkty, které komise navrhla na udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2022.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
Masné výrobky tepelně opracované HuHu PAŠTIKA Z HUSÍCH JATÝREK
ADEVA – zařízení školního stravování, s. r. o.
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy  ORIGINAL BILTONG CRAFT BEEF SNACK
MASO HERE, s. r. o.
Sýry včetně tvarohu Sokolík
Petr Sokol, Liberk
Mléčné výrobky ostatní KOZÍ JOGURT
Ivana Zadražilová, Pilníkov
Pekařské výrobky včetně těstovin Polický chléb
Kvíčerovská pekárna spol., s. r. o.
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek DORTÍK PAVLOVA
PINK ROSES original, s. r. o.
Alkoholické a nealkoholické nápoje JABLEČNÝ MOŠT
Vojtěch Drahoňovský, Železnice
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě PLOTIŠŤSKÉ NAKLÁDANÉ OKURKY kořeněné
PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK, s. r. o.
Ostatní  PLOTIŠŤSKÉ TAJEMSTVÍ
František Kejklíček, Hradec Králové-Plotiště nad Labem
„Získání značky Regionální potravina pro nás bylo velkou odměnou. V první řadě člověk získal pocit, že i malý "potravinář" má ve společnosti své místo a že jeho produkty někdo ocení. Zároveň bylo skvělé, že tato známka kvality umožní, aby se i o malém, zapadlém hospodářství na Královéhradecku dozvědělo spoustu nových lidí,“ konstatoval majitel firmy Naše hospodářství Jakub Erler, který získal ocenění Regionální potravina v roce 2020.

V hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci Festivalu regionálních produktů Královéhradeckého kraje 2022.

„Zájem výrobců o soutěž Regionální potravina Královehradeckého kraje byl opět vysoký, do letošního ročníku se přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Nominace byly uděleny ve všech devíti kategoriích. Těší nás i účast nových výrobců, šest z nich získá ocenění poprvé,“ informoval regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Nominaci na Regionální potravinu Královéhradeckého kraje mají DORTÍK PAVLOVA a JABLEČNÝ MOŠT
V hodnotitelské komisi byl i krajský radní Adam Valenta.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Cena hejtmana Královéhradeckého kraje

K udělení Ceny hejtmana Královéhradeckého kraje soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2022 navrhl zástupce Krajského úřadu ve spolupráci s koordinátorem soutěže a ostatními členy tři výrobky z následujících kategorií:

Kategorie Výrobek a výrobce
Masné výrobky tepelně opracované Staročeský uzený bok
ZEPO Bohuslavice, a. s.
Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek Bezé
FEST food, s. r. o.
Alkoholické a nealkoholické nápoje Frydrychův JABLKO VIŠŇOVÝ MOŠT Z FARMY
Miroslav Frydrych, Petrovičky

Fotogalerie