Kraj opraví kolektory ve dvorské nemocnici

18. 6. 2021

Podzemní kolektory v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem projdou rekonstrukcí za necelých devět milionů korun. Investice je nezbytná i s ohledem na připravovanou stavbu operačních sálů na budově laboratoří.

„Jedná se o rekonstrukci dvou stávajících větví technologického kolektoru, které jsou dožité. První spojuje již rekonstruovaný železobetonový úsek s objektem LDN, druhý pak s objektem energocentra. Kraj bude v nejbližší době tuto zakázku soutěžit,“ vysvětluje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Kolektory slouží k rozvodu inženýrských sítí v areálu nemocnice. Jsou v nich uloženy rozvody elektřiny, kyslíku, vytápění, teplé užitkové vody, telefonu a kabelů pro elektronickou komunikaci. Nové kolektory budou zhotoveny jako železobetonové monolity o výšce 2 metry a šířce 1,7 metru s hydroizolací a tepelnou izolací z extrudovaného polystyrenu. Nahradí existující zděné, které nevyhovují současným standardům. Rekonstrukce se provede za provozu nemocnice a nebude tak ohrožena zdravotní péče.

Předpokládaná hodnota zakázky je devět milionů korun. Investici bude hradit Královéhradecký kraj z vlastních zdrojů. Stavbu zhotoví vybraný dodavatel, podle již zpracované projektové dokumentace.