KACPU v Hradci Králové bude registrovat tři dny v týdnu

4. 7. 2022

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v Hradci Králové bude od 11. července v provozu pouze tři dny v týdnu. Nově bude centrum pro uprchlíky otevřeno v pondělí, ve středu a v pátek od 8 do 15 hodin. Mimo tuto dobu bude centrum držet pohotovost.

Provozní hodiny KACPU jsou upravovány na základě jeho vytíženosti, která postupně klesá. Od následujícího týdne proto bude registrovat pouze v pondělí, ve středu a v pátek od 8:00 do 15:00. Během nadcházejících státních svátků 5. a 6. července centrum příchozí uprchlíky registrovat nebude. Ve čtvrtek a pátek 7. a 8. července bude v provozu od 8:00 do 15:00.

KACPU v Hradci Králové se nadále nachází v krajské administrativní budově Na Okrouhlíku. Rozprostírá se ve dvou podlažích, kdy u vstupu vedle recepce je čekárna a místo pro vyřízení žádosti o ubytování, v prvním nadzemním podlaží probíhá veškerá administrativní část registrace.

Krajské centrum v Hradci Králové zahájilo provoz v březnu a za čtyři měsíce provozu odbavilo přes 17 tisíc ukrajinských uprchlíků. Za červen jím prošlo 1307 osob, v průměru zhruba 330 osob týdně.