Inovativní spojení: Kreativita a úřední byrokracie v Královéhradeckém kraji

14. 6. 2023

Královéhradecký kraj se snaží podpořit kreativitu a inovaci v rámci veřejné správy. Připravuje regionální setkání pracovníků kultury 13. června. Současně, ve spolupráci s dalšími organizacemi zajišťuje zdarma dopravu na konferenci Kreativní byrokracie 19. června v Praze, kde bude možné načerpat inspiraci od českých nebo zahraničních kolegů.

Provoz veřejné správy už dávno nemá připomínat Kafkův Zámek. Jde především o službu, kterou je nutné poskytovat spolehlivě a precizně. Kvalitu této služby mají v rukou vždy jen lidé: nejde o žádnou odosobněnou činnost. I proto je nutné, aby zástupci institucí především v první linii přistupovali ke poskytování těchto služeb motivovaně, lidsky a tedy i s jistou dávkou zdravého nadhledu.  A ty může dialog třeba s pracovníky kultury inspirovat," říká k setkání náměstkyně pro kulturu Martiny Berdychová.

Regionální setkání se uskuteční v úterý 13. června 2023 od 9.00 v Polici nad Metují v Pellyho domech. Hlavním tématem setkání budou dotace v oblasti kultury. Proč a komu dotace obce poskytují, jaké řeší nejčastější problémy, kde hledat inspiraci a co je možné změnit. Registrace na setkání je otevřena do 6. června 2023 na následujícím odkazu https://bit.ly/RegionalniSetkani.

V případě zájmu kontaktujte Mgr. Kristýnu Šimákovou, ksimakova@kr-kralovehradecky.cz, tel. 725 575 289.

Na regionální setkání naváže Festival kreativní byrokracie, který se koná v pondělí 19. června 2023 od 9.00 v Praze. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu KHK ve spolupráci s Centrem uměleckých aktivit a kandidaturou Bromouv 2028 vypraví autobus z Broumova přes Polici n. M., Hronov, Náchod, Českou Skalici, Jaroměř a Hradec Králové do Prahy.

Věříme v důležitost setkávání pracovníků úřadů, sdílení osvědčených postupů, vzájemnou inspiraci a vytváření sítí nejen uvnitř kraje, ale i napříč republikou a zahraničím. Proto zajišťujeme dopravu na festival do Prahy zdarma,“ dodává náměstkyně Berdychová.

Účastníci festivalu mohou využít dopravu zdarma. Stačí si rezervovat virtuální jízdenku na odkazu https://bit.ly/kreativnibyrokracie a registrovat se na pražský festival zde: https://creativebureaucracy.cz/.

Pro více informací ohledně autobusu kontaktujte Pavlu Jenkovou, pavla.jenkova@aprb.cz, tel. 724 039 531.