Informace pro dobrovolné hasiče kvůli pomoci na jižní Moravě

25. 6. 2021

V případě, že by se některá z jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí v Královéhradeckém kraji chtěla zapojit do pomoci postiženým obcím v Jihomoravském kraji, je nutné organizovat tuto činnost z centrální úrovně krajů.

O možnostech odřadů je možné se informovat na krajském operačním a informačním středisku HZS Královéhradeckého kraje – telefonní číslo 950 530 100.

Apelujeme tak na základě žádosti krizového štábu Jihomoravského kraje i HZS Jihomoravského kraje – jen centrálně organizovaná pomoc může být dostatečně efektivní a účinná.

Z Královéhradeckého kraje bude v jihomoravských obcích zasažených ničivým tornádem pomáhat 36 profesionálních a dobrovolných hasičů, včetně psychologa HZS Královéhradeckého kraje a jeho asistentky. Ve skupině vyslané v rámci mezikrajské výpomoci jsou zařazeni profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Hradec Králové - Pražská, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z JSDH města Hradce Králové a Třebechovic pod Orebem. Odřad je složen převážně z hasičů, kteří obsluhují těžkou techniku nebo jsou speciálně proškoleni na práce ve výškách a nad volnou hloubkou.