Anketa o nejúspěšnější krajské sportovce má své vítěze

27. 9. 2022

Vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2021 se uskutečnilo 20. září v hradeckém kongresovém centru Aldis. Na oslavě sportu Královéhradeckého kraje si ceny a pamětní medaile převzali nejlepší sportovci, sportovní kolektivy, nejúspěšnější trenéři, mladí olympionici a sportovní osobnosti našeho regionu.

Poprvé v historii ankety Nejúspěšnější sportovec roku ocenění také obdrželi zlatí olympionici, kteří v roce 2020 úspěšně reprezentovali náš kraj na IX. Hrách zimní olympiády dětí a mládeže. V kolektivu 14 oceněných zlatých medailistů bylo sedm zástupců individuálních disciplín, spolu s nimi pak dva zlaté týmy.

Po mladých nadějných sportovcích pamětní medaili obdržely i sportovní osobnosti našeho kraje, jejichž celoživotní působení ve sportu na různých postech daleko přesahuje hranice Královéhradeckého kraje. Všesportovního kolegium KHK zase medailí ocenilo osobnosti, které se významnou měrou zasloužily o rozvoj sportu v našem kraji.

Během slavnostního večera se na pódiu vystřídalo mnoho mladých sportovních talentů a vyvrcholením bylo ocenění ve sportovním světě již etablovaných sportovců i skutečných sportovních hvězd, kteří obsadili stupně vítězů v hlavní kategorii olympijských sportů:

Třetí místo: nejlepší snowboardcrossařka Eva Samková – Adamczyková

Druhé místo: několikanásobný medailista z letních OH střelec David Kostelecký

První místo: Kateřina Siniaková, jedna z nejlepších světových tenistek.

O pořadí v jednotlivých kategoriích rozhodovala odborná komise složená ze zástupců sportovních svazů na základě úspěchů kandidátů v roce 2021. Překvapivý výsledek zaznamenalo hlasování sportovních fanoušků na webových stánkách, v němž zvítězil amatérský ultracyklista Daniel Polman (nominant za extrémní sporty a šestý v kategorii neolympijských sportů) z Nové Paky.

Fotogalerie