2 222 kilometrů za 111 hodin. Start nejdelšího cyklistického podniku v Česku se blíží

15. 7. 2021

Start nejdelšího cyklistického podniku v Česku se nezadržitelně blíží. V rámci 9. ročníku Metrostav Handy Cyklo Maratonu se od 27. do 31. července po území České republiky budou prohánět profesionální i amatérští cyklisté. Jedinečnost tohoto nepřetržitého čtyřdenního závodu tkví nejen v jeho délce, kdy na závodníky čeká 2 222 kilometru, ale hlavně propojuje sportovní výkony zdravých a hendikepovaných sportovců, kdy je součástí každého z týmů jeden závodník se zdravotním postižením.

Jako téma letošního ročníku organizátoři zvolili vodu. Závodníci tak v průběhu závodu projedou 28 místy, kde se vyskytují přehrady, nádrže, či vodní toky.

Část závodu, který se pojede nepřetržitě 111 hodin, povede i územím Královéhradeckého kraje. V našem regionu závodníky čeká přes 98 kilometrů, se dvěma povinnými průjezdnými body. Prrvní je 27. července mezi 18:00 – 23:20 u vodní nádrže Les Království. Druhý povinný průjezd cyklisty čeká u vodní nádrže Rozkoš, kde je nezbytné projet téhož dne od 19:20 do jedné hodiny ranní.

Průběh celého závodu můžete sledovat online.