Očkování v Královéhradeckém kraji zrychluje

1. 9. 2021 Autor: Dan Lechmann

V Královéhradeckém kraji už minimálně první dávku vakcíny proti covid-19 dostalo 196 tisíc osob. To je více jak 40 % z 450 tisíc obyvatel kraje starších 18 let. Očkování v kraji zrychluje v závislosti na větším množství vakcíny, které stát dodává v týdenních závozech. Tento týden do kraje dorazilo 30 480 dávek, o čtyři tisíce více než minulý týden.

Díky zvyšujícím se počtům týdenních závozů vakcín očkování v našem kraji zrychluje. Dnes už máme přes 196 tisíc osob minimálně jednou očkovaných, z nichž 57 tisíc dostalo už také druhou dávku. Předpokládám, že s objemem vakcín, který do kraje dorazil tento týden, budeme mít příští týden ve středu očkováno už 217 tisíc osob,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Zrychlující očkování potvrzují týdenní počty provedených vakcinací, zatímco před dvěma týdny zdravotníci v regionu očkovali 21 484 dávek, v minulém týdnu vyočkovali už 24 153 dávek. Kapacita krajské očkovací sítě je za týden přes 47 tisíc vakcinací, a tedy nadále převyšuje týdenní závozy.

Očkování v Královéhradeckém kraji zrychluje

Registrovat se na očkování mohou od tohoto týdne osoby starší 50 let, a předpokládáme, že v následujících dnech se uvolní také skupina 45+, díky čemuž budeme mít dostatek zájemců pro zvyšující se počty očkování a všechny v těchto kategoriích, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat prosím, aby případně neváhali s registrací do systému, neboť jsme schopni je v brzké době naočkovat,“ doplnil hejtman.

Epidemická situace je jedna z nejlepších v ČR

Z hlediska počtu očkování na 1000 obyvatel je Královéhradecký kraj nadále jeden ze tří nejproočkovanějších regionů ČR. Kromě toho má také největší promořenost na počet oficiálně zjištěných případů.

V Královéhradeckém kraji hygienici potvrdili téměř 19 tisíc případů nákazy na 100 tisíc obyvatel. To z našeho regionu dělá nejpromořenější kraj v celé ČR a díky tomu je naše epidemická situace je jedna z nejlepších v celostátním měřítku. Přesto je potřeba připomenout, že v našich nemocnicích je nadále zhruba šest desítek pacientů hospitalizovaných s covid-19,“ řekl hejtman Červíček.

Za posledních sedm dnů v kraji přibylo 227 nových případů nákazy, což je zásadní rozdíl oproti přelomu února a března, kdy nově nakažených v kraji týdně přibylo v průměru 5 000.

Očkování v Královéhradeckém kraji zrychluje