Která stavba letos zaujme porotu?

16. 6. 2021

Přihlásit se do soutěže Stavba roku 2021 Královéhradeckého kraje je možné pouze do konce června. Investoři, projektanti i zhotovitelé mohou přihlašovat stavby všech kategorií zkolaudované nebo s povoleným zkušebním provozem během uplynulých tří let. Výsledky letošního ročníku budou slavnostně vyhlášeny koncem roku za účasti krajského vedení. V roce 2020 usilovalo o titul 15 staveb, zvítězila rozhledna na Velké Deštné.

Každoročně vznikají v našem kraji stavby, které si zaslouží pozornost veřejnosti. Upozornit na ně má tradiční soutěž Stavba roku Královéhradeckého kraje. Letos se koná již18. ročník.

„Jsem rád, že i v současné době, která klade takový důraz na ekonomické hledisko a efektivitu vynaložených nákladů, vznikají v našem regionu zajímavé a z architektonického a urbanistického hlediska hodnotné stavby. Díky nim podoba našich měst a vesnic neupadá, a proto takové počínání Královéhradecký kraj podporuje,“ řekl hejtman Martin Červíček, pod jehož záštitou se soutěž koná.

Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů.

Propozice soutěže najdete v příloze.

Soubory ke stažení