Putovní výstava fotografií u příležitosti oslav 18 let ČR v EU bude k vidění i v Hradci Králové

18. 10. 2022

Se začátkem českého předsednictví byla zahájena putovní výstava fotografií u příležitosti oslav 18 let ČR v EU s názvem „Dospěli jsme v EU“. Slavnostní zahájení výstavy proběhlo 1. července v Litomyšli a od 22. července do 18. srpna bude výstava k vidění na Pivovarském náměstí v Hradci Králové.

Výstava spočívá v putovní kompozici vybraných fotografií, které budou chronologicky vyobrazovat tzv. dospívání České republiky v Evropské unii prostřednictvím různých milníků – od přístupových jednání, přes významné události až po pozitiva, která přináší naše členství v EU běžným občanům, např. vstup do Schengenského prostoru či evropské projekty financované z kohezních fondů, apod. V průběhu následujících šesti předsednických měsíců se bude výstava přesouvat po všech krajích České republiky, a to ve dvou totožných kopiích sestávajících z celkem 15 oboustranných venkovních panelů. Samotná výstava má také silný interaktivní prvek – její součástí bude QR kód, který bude odkazovat na oficiální stránku CZ PRES.

Výstava je pořádaná ve spolupráci s Českou tiskovou kanceláří, která má bohaté zkušenosti s organizací putovních venkovních výstav a vlastní jedinečnou fotobanku, kterou nedisponuje žádná jiná instituce nebo agentura v České republice.