Aktualizace stanoveného záplavového území významného vodního toku Labe ř. km 989 až 1040

7. 2. 2022 Autor: Eva Valterová

Aktualizace stanoveného záplavového území významného vodního toku Labe a to ve dvou úsecích:

  • 1) v ř. km 989 až 996,97 na území obcí Hradec Králové, Předměřice, Vysoká nad Labem
  • 2) v ř. km 1001,35 až 1040 na území obcí Hořenice, Stanovice, Hradec Králové, Černožice, Lochenice, Předměřice nad Labem, Skalice, Smiřice, Smržov, Heřmanice, Jaroměř, Rasošky, Vlkov, Bílá Třemešná, Dvůr Králové nad Labem, Choustníkovo Hradiště, Kuks

Krajský úřad Královéhradeckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství jako věcně a místně příslušný vodoprávní úřad změnil, na základě podkladů předložených Povodím Labe, státní podnik, opatřením obecné povahy, vydaným pod zn. (čj.) KU KHK – 9628/ZP/2021-14 dne 28. ledna 2022, záplavové území a nově vymezil aktivní zónu záplavového území významného vodního toku Labe na území obcí: Vysoká nad Labem, Hořenice, Stanovice, Hradec Králové, Černožice, Lochenice, Předměřice nad Labem, Skalice, Smiřice, Smržov, Heřmanice, Jaroměř, Rasošky, Vlkov, Bílá Třemešná, Dvůr Králové nad Labem, Choustníkovo Hradiště, Kuks v ř. km 989 až 996,97 a v ř. km 1001,35 až 1040.

Nezbytnou součástí výše uvedeného opatření obecné povahy je mapový podklad k novému stanovení záplavového území a novému vymezení aktivní zóny záplavového území významného vodního toku Labe, opatřené schvalovací doložkou (razítkem s vyznačením dne stanovení). Zveřejněné mapové podklady slouží pro seznámení veřejnosti s rozsahem záplavového území a k jeho dalšímu využití, např. jako podklad pro povodňové plány obcí, pro územní plány obcí a další.

Soubory ke stažení