Očkování bez registrace v OC Atrium skončilo, nově je možné v hradecké fakultní nemocnici

11. 10. 2021 Autor: Lukáš Vaníček

Očkovací centrum proti covid-19 bez nutnosti předchozí registrace, které fungovalo v OC Atrium v Hradci Králové, ukončilo činnost. Za dobu svého provozu od konce července centrum aplikovalo zájemcům téměř pět tisíc dávek vakcíny. Od pondělí očkování bez předchozí registrace nabízí v pracovních dnech od 15:30 do 19:30 hodin Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové v Pavilonu interních oborů (budova č. 10).

Očkování bez registrace v OC Atrium skončilo, nově je možné v hradecké fakultní nemocnici

„Centrum v Atriu sloužilo především lidem, kterým z různých důvodů nevyhovovala nutnost registrace předem, část z nich v centru také dostala druhou dávku vakcíny. Nyní mohou bez registrace dorazit do Očkovacího centra v areálu FN HK,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra Fakultní nemocnice Hradec Králové Pavel Kosina.

Nemocnice nabízí očkování bez registrace osobám starším 16 let, samoplátci a děti ve věku 12 až 15 let se musí nadále pro aplikaci vakcíny zaregistrovat. Očkování je zajišťováno vakcínou firmy Pfizer/Biontech, centrum počítá s desítkami zájemců o očkování bez registrace denně.

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala ve svém očkovacím centru s aplikací vakcínami proti covid-19 dne 2. ledna 2021, od té doby se podařilo podat zhruba 170.000 dávek vakcíny. Od konce září nemocnice spustila aplikaci třetích dávek vakcíny.