Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Europoslanci
  3. Niedermayer Luděk - TOP 09 a STAN

Niedermayer Luděk - TOP 09 a STAN

Niedermayer Luděk - TOP 09 a STAN

Publikováno: 18.8.2014

Luděk Niedermayer se narodil 13. 3. 1966 v Brně.

Po skončení brněnské Masarykovy univerzity, kde vystudoval Operační výzkum a teorii systémů a pak působil krátce v oblasti výzkumu teorie struktur, nastoupil v roce 1991 do centrální banky. O pět let později se stal ve svých 29 letech nejmladším členem Bankovní rady České národní banky. V prosinci 2000 byl jmenován viceguvernérem. Funkci znovu obhájil v roce 2002.

Zúčastnil se řady studijních pobytů a stáží, a to zejména v oblasti kapitálového trhu, obchodování s deriváty a řízení rizik. Na tato témata se také soustředí na odborných konferencích, kurzech a ve své publikační činnosti. Podílel se na analýzách měnově-politického schématu ČNB a na změně způsobu provádění měnové politiky.

Dále se zaměřuje na problematiku měnové politiky v centrálních bankách jiných zemí. Po krizi na rozvíjejících se trzích v roce 1997 působil v pracovní skupině, která pracovala na analýze možných změn ve finančním systému. Podílí se na činnosti pracovních skupin MMF a IBRD ohledně správy a makroekonomickém významu devizových rezerv.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.