Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Kdo je kdo
  3. Instituce EU
  4. Mynář Vojtěch - Evropský parlament (2012 - 2014)

Mynář Vojtěch - Evropský parlament (2012 - 2014)

Publikováno: 14.5.2014

Mynář Vojtěch - Evropský parlament

poslanec Evropského parlamentu, člen frakce S&D
Parlement européen
Bât. Altiero Spinelli 14G103
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
+32(0)2 28 45410
+32(0)2 28 49410
email:
vmynar@ostrava.cz,  www.vojtechmynar.cz  

ŽIVOTOPIS

Narozen: 4. května 1944 v Petřvaldě u Karviné

Vzdělání:

Po ukončení všeobecného středního vzdělání s maturitou jsem v roce 1963 nastoupil jako horník na Důl Ludvík Ostravsko-karvinského revíru. Později, v roce 1984, jsem ukončil vysokoškolské studium v oboru ekonomie a světová ekonomika. V dalším průběhu studia a během praxe jsem absolvoval roční mezinárodní školu manažerů pro řízení podniků v roce 1993, a pak dlouhodobý kurz pro komunální politiky v roce 2000. Absolvoval jsem také krátkodobé praxe ve Švýcarsku, Francie a Anglii.

Zaměstnání:

Od roku 1963 jsem jako horník na Dole Ludvík Ostravsko-karvinských dolů prošel řadou provozních funkcí. V roce 1975 jsem nastoupil jako technik při výstavbě plynovodu ORENBURG, a později při výstavbě plynovodu PROGRES. Po návratu, v roce 1992, jsem začal podnikat jako spolumajitel firmy CENTRUM OVO, s.r.o., která zajišťuje dovoz ovoce a zeleniny a její prodej. V roce 1998 jsem byl v komunálních volbách v městském obvodu Statutárního města Ostrava Radvanice a Bartovice zvolen místostarostou, a později starostou. Souběžně jsem byl zastupitelem Statutárního města Ostrava, což je činnost, kterou vykonávám dosud. V letech 2006-2010 jsem pracoval ve funkci náměstka primátora Ostravy pro dopravu a komunální a bytové hospodářství. Od roku 2010 zastávám také funkci předsedy Komise pro podporu ekonomického rozvoje Statutárního města Ostrava a předsedy Dopravní komise Svazu měst a obcí.

Politická činnost:

Veřejnou činnost jsem zahájil před rokem 1968, jako člen svazu Hornické mládeže OKR. Členství v KSČ jsem ukončil v roce 1989. Od roku 1997 působím v České straně sociálně demokratické. Založil jsem místní organizaci ČSSD v ostravském městském obvodu Bartovice a Radvanice, kde vykonávám funkci předsedy. Postupně jsem byl členem MěVV, KVV, ÚVV a ÚKK ČSSD. Ve všech funkcích jsem vždy zastával levicová stanoviska, zvláště ve městě Ostravě, ale i v Moravskoslezském kraji. V roce 2009 jsem kandidoval do Evropského parlamentu a roce 2012 jsem se stal jeho poslancem za ČSSD.

Zájmy:

Největší zálibu mám v aktivním sportování a cestování, ale baví mě také rešerše a studium informací týkajících se politického, ekonomického a společenského dění doma i ve světě. V průběhu své praxe jsem se soustředil především na řízení velkých pracovních kolektivů působících v náročných podmínkách při stavbách v zahraničí, a také na finanční a ekonomickou politiku mající vliv na město Ostrava a na celý Moravskoslezský kraj. Vlastní samostatné podnikání mi pomohlo řešit velmi náročné situace v obchodní činnosti. Trvale podporuji mladou generaci ve všech oborech, které jsem měl možnost poznat a řídit. Dlouhodobě se angažuji v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Jsem členem Rady vlády ČR a Národním korespondentem Evropské charty bezpečnosti silničního provozu za Českou republiku.

Osobní vlastnosti:

V souladu se znameními horoskopu mám všechny vlastnosti Býka – odpovědnost, trpělivost, spolehlivost, důslednost, velké pracovní nasazení, výborné komunikační a organizační schopnosti, vztah ke starším a hendikepovaným osobám, ale také k dětem. Jsem narozen na sv. Floriána a cílevědomě podporuji dobrovolnou hasičskou činnost.

Ostatní:

Za práci na magistrálních plynovodech jsem obdržel státní vyznamenání a Řád přátelství, řadu dalších ocenění jsem získal od organizace vojenských veteránů a MVČR.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.