Vyhlášení druhých výzev k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

19. 1. 2009 Autor: Petr Vinklář

Královéhradecký kraj dnes vyhlašuje druhé výzvy z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Žadatelé mohou získat finanční prostředky ze tří oblastí podpory v rámci prioritní osy 1 - Počáteční vzdělávání, kde bude rozděleno celkem 165 milionů korun.

První skupinou jsou projekty směřující ke zvyšování kvality ve vzdělávání. Na tuto oblast je vyčleněna částka 90 milionů korun. Druhá kategorie, která uspokojí projekty  v celkové výši 30 milionů korun, je zaměřena na podporu rovných příležitostí dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Zbývajících 45 milionů korun je určeno pro oblast dalšího vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení.

Rozpočet jednoho projektu se musí pohybovat v rozmezí od 400 tisíc do maximálně 10 milionů korun. Projektové žádosti o finanční podporu je možné předkládat do 2. března 2009. Více informací na www.eu-zadost.cz, příp. na www.kr-kralovehradecky.cz v sekci Evropská unie.