Zlatý erb má letos Náchod a Třebihošť

17. 3. 2008 Autor: Petr Vinklář

Nejlepší webové stránky mezi městy v Královéhradeckém kraji má radnice v Náchodě, Třebihošť spravuje nejpovedenější internetové stránky mezi obcemi a městysy: tak letos rozhodla odborná porota v krajském kole soutěže Zlatý erb o nejlepší internetové prezentace samospráv. Ocenění za nejlepší webovou službu dnes převzal Rychnov nad Kněžnou, kde na internetu nabízejí vysílání místní kabelové televize.

Na dalších stupních letos stojí mezi městy druhý Trutnov a bronzový Jičín, mezi obcemi má druhé místo městys Nový Hrádek a třetí obec Borovnice. Cenu veřejnosti letos stejně jako vloni získala obec Mokré na Rychnovsku.

„Otevřenost veřejné správy s kvalitními internetovými stránkami úzce souvisí. Bez pečlivě vytvořeného a spravovaného webu se dnes komunikace mezi radnicí a občanem neobejde,“ řekl královéhradecký hejtman Pavel Bradík, který ocenění dnes předával.

Celkem přišlo do letošního krajského kola Zlatého erbu celkem 26 měst a obcí. Loni se soutěže o nejlepší webové stránky utkalo v Královéhradeckém kraji 18 měst a obcí.

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS začátkem dubna v Hradci Králové.

Vítězná internetová prezentace mezi městy - www.mestonachod.cz

Nejlepší internetové stránky ze všech přihlášených obcí měla Třebihošť

Kabelová televize na stránkách Rychnova nad Kněžnou se umístila na 1. místě mezi elektronickými službami.