Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

KRAJ OPĚT OCENÍ PRÁCI V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

Logo - Spolufinancováno EU

18. 9. 2018 Autor: Jiří Zeman

Upozornit na práci v sociálních službách a ocenit úspěšné projekty i práci osobností, organizací a měst v této oblasti chce Královéhradecký kraj již osmým ročníkem Ceny za přínos v sociálních službách. Tradičně ji doprovodí program Svátek seniorů určený nejstarší generaci.

Výroční plakety noví laureáti každoročně udělovaného ocenění převezmou ve čtvrtek 20. září z rukou představitelů Královéhradeckého kraje. Oceněn bude přitom jak dlouhodobý přínos v oblasti sociálních služeb na území Královéhradeckého kraje, tak i mimořádné počiny. Noví nositelé ceny přitom vzešli z hlasování odborných komisí. Ty ocenily osobnosti a poskytovatele, stejně jako výjimečné projekty a také obce nebo třeba i dobrovolníky, kteří vynikají v oblasti sociálních služeb. Ceny bude předávat také radní zodpovědný za sociální oblast Vladimír Derner. "Práce v sociálních službách je velmi náročná a zároveň mnohdy přehlížená. Před lety jsme Cenu za přínos v sociálních službách založili jako alespoň malý příspěvek k popularizaci práce měst, obcí, organizací i osobností v této oblasti a samozřejmě také jako poděkování za každodenní obětavost všech, kdo v Královéhradeckém kraji v sociálních službách působí," uvedl Derner.

Předávání Ceny sociálních služeb ve čtvrtek 20. září je součástí setkání na Pivovarském náměstí v Hradci Králové, které začne krátce po poledni. Pod názvem Svátek seniorů zde bude připraven program určený nejen držitelům Senior pasů - průkazů slevového systému, který pro své obyvatele ve věku nad pětapadesát let realizuje Královéhradecký kraj. Po celé odpoledne bude připravena prezentace poskytovatelů slev systému Senior pasů a na místě bude samozřejmě možnost se do systému zapojit. Od 12,30 hodin bude na náměstí vyhrávat Skautská dechovka, Ceny sociálních služeb najdou své nové držitele ve 14 hodin. V odpoledním programu vystoupí herci Martin Zounar a Martina Randová a zahraje a zazpívá Karel Kahovec,vystoupí i sami senioři se svým programem. Program končí před 18 hodin.