Týden vzdělávání dospělých 2008 v Královéhradeckém kraji

18. 7. 2008 Autor: Jana Fiedlerová

Nabídka k účasti na aktivitách Týdne vzdělávání dospělých v roce 2008 v Královéhradekém kraji pro poskytovatele vzdělávání dospělých


Týden vzdělávání dospělých (dále jen TVD) se v letošním roce uskuteční v Královéhradeckém kraji v termínu od 3. do 7. listopadu 2008. Cílem je seznámit veřejnost s významem a možnostmi celoživotního učení, motivovat k celoživotnímu učení, nabídnout konkrétní vzdělávací příležitosti dalšího vzdělávání v kraji, zdůraznit význam dalšího vzdělávání pro zvyšování kvalifikace, uplatnění audržení se na trhu práce a nastolit se zaměstnavateli dialog o potřebách dalšího vzdělávání.

Týden vzdělávání dospělých 2008 realizuje Královéhradecký kraj ve spolupráci s Centrem andragogiky s.r.o. a Univerzitou Hradec Králové pod záštitou Asociace institucí vzdělávání dospělých.

Nabídka pro poskytovatele vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji

Pro poskytovatele vzdělávání dospělých je tato akce příležitostí, jak zviditelnit své produkty a prezentovat se před cílovou skupinou široké veřejnosti i zaměstnavatelů. Týden vzdělávání dospělých je akce nezisková, proto Vaše případná účast na aktivitách pro Vás bude zcela bezplatná.

Jakou formou se můžete během TVD prezentovat?

  1. ukázkové kurzy pro veřejnost - během TVD můžete uspořádat „den otevřených dveří“, během kterého poskytnete veřejnosti zdarma ukázkovou hodinu ze svých kurzů; informace o místě a čase konání vč. kontaktních informací bude součástí programu celé akce; k zapojení do této aktivity je nezbytné vyplnit Přihlášku č. 1.

  1. prezentace organizace a vzdělávacích produktů
    1. při zahájení TVD dne 3. listopadu 2008 v artkině Centrál. Zahájení TVD bude určeno široké veřejnosti, preferována je prezentace vzdělávací nabídky zaměřené na zvyšování obecných kompetencí (např. jazykové vzdělávání, počítačové kurzy atd.),
    2. na veletrhu poskytovatelů vzdělávání dospělých dne 7. listopadu 2008 v prostorách Univerzity Hradec Králové. Veletrh poskytovatelů vzdělávání dospělých bude určen jak široké, tak odborné veřejnosti. Ve stejném čase a na stejném místě se uskuteční také regionální konference věnovaná rozvoji lidských zdrojů, na kterou budou zváni zaměstnavatelé, odborná veřejnost a zástupci sociální partnerů. Veletrh poskytovatelů vzdělávání dospělých nabízí tedy v rámci dalšího profesního vzdělávání prostor zejména pro prezentaci poskytovatelů specifického (odborného) vzdělávání.

Vaše prezentace v obou výše uvedených případech by spočívala v umístění stánku s informačními materiály o Vašich kurzech, s možností příjmu přihlášek přímo na místě; k zapojení do této aktivity je nezbytné vyplnit Přihlášku č. 2.

  1. webová prezentace firmy a produktů (v předepsané struktuře) - na webových stránkách TVD uveřejníme informace o Vaší vzdělávací organizaci a nabízených kurzech; k zapojení do této aktivity je nezbytné vyplnit Přihlášku č. 3.

Můžete využít všech výše uvedených možností současně, nebo si vybrat jen ty, které Vám vyhovují.

Své přihlášky k aktivitám (k dispozici níže) zasílejte v termínu do 10. září 2008 na e-mail radka@centrumandragogiky.cz .

Na základě zjištěného zájmu o účast na aktivitách TVD bude sestaven podrobný program celé akce, který bude následně distribuován široké veřejnosti, zaměstnavatelům a dalším partnerům.

V případě zájmu o bližší informace k TVD kontaktujte Radku Ehrenbergerovou, tel: 732 792 554, radka@centrumandragogiky.cz, případně Mgr. Janu Fiedlerovou, jfiedlerova@kr-kralovehradecky.cz, tel. 495 817 332.

Soubory ke stažení