Portál sociálních služeb

Sociální službyInformace pro zájemce o službyPomoc v krizi

Adresář linek důvěry

7. 2. 2022

centrala.praha@bkb.cz
tel: 257 316 110
web: www.bkb.cz

 


Elpida plus – linka seniorů

Jaké služby poskytuje

Linka seniorů je linka důvěry pro seniory a osoby o seniory pečující. Linka pomáhá svým klientům nést jejich starosti a trápení a umožňuje jim nahlédnout věci z většího odstupu. Linka řeší témata, jako jsou samota, ztráta partnera či jiné blízké osoby, potíže ve vztazích (nejčastěji manželských a rodinných), problematika přechodu do důchodu, otázky spojené se zdravím či starosti právního charakteru. Časté je i jisté bilancování, sdílení faktu, že síly zkrátka ubývají, otázky konečnosti, smyslu života, smrtelnosti, smrti a umírání. Linka je registrovanou sociální službou telefonické krizové pomoci.

Kdo službu může využívat

Senioři, osoby v krizi.

Kdy je služba poskytována

Pondělí – pátek 8:00 – 20:00

Kde je služba poskytována

Služba je poskytována prostřednictvím telefonické linky 800 200 007 nebo e-mailu linkasenioru@elpida.cz .

Cena služby

Služba je poskytována bezplatně.

Adresa služby

Elpida plus, o.p.s.
Bartolomějská 11
110 00 Praha 1
e-mail: linkasenioru@elpida.cz
tel: 800 200 007
web: www.elpida.cz


Občanské sdružení Život 90 – Senior telefon

Jaké služby poskytuje

Zabezpečuje okamžitou a nepřetržitou pomoc uživatelům/kám v akutní krizové situaci, kteří nejsou schopni situaci řešit vlastními silami, ani za pomoci svého okolí. Posláním linky je poskytnutí podpory a pomoci uživatelům/kám, aby byli schopni krizovou situaci zvládnout vlastními silami a dosáhli tím předkrizové úrovně. Sociální služba Senior telefon je registrovanou sociální službou telefonické krizové pomoci podle § 55, zákona číslo 108/2006 Sb.

Kdo službu může využívat

Služba je určena seniorům v krizové životní situaci, seniorům ohroženým zdravotními, sociálními a kriminálními riziky, rodinám seniorů, jejichž člen se ocitne v těžké životní situaci, osobám pečujícím o seniory, široké veřejnosti, která se náhodně stane účastníkem pomoci seniorovi a dalším subjektům poskytujícím služby seniorům.

Kdy je služba poskytována

Služba je poskytována nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Kde je služba poskytována

Služba je poskytována prostřednictvím telefonické linky 800 157 157.

Cena služby

Služba je poskytována bezplatně.

Adresa služby

ŽIVOT 90
Karolíny Světlé 18
110 00 Praha 1
e-mail: seniortelefon@zivot90.cz
tel: 800 157 157
web: www.zivot90.cz


Telefonická krizová pomoc CDZ RIAPS

Jaké služby poskytuje

Krizová linka je „místo“, kam se mohou obrátit osoby prožívající krizové situace, které představují ohrožení života či zdraví. Na lince je možné řešit situace, které nejsou osoby v nepříznivé sociální situaci schopny řešit vlastními silami.

Kdo službu může využívat

Osoby s chronickým duševním onemocněním. Osoby v nepříznivé sociální situaci, která vznikla v důsledku existence duševní poruchy (onemocnění schizofrenního spektra, afektivní poruchy, neurotické poruchy a poruchy vyvolané stresem, poruchy osobnosti, poruchy příjmu potravy, duševní poruchy a poruchy chování vyvolané užíváním psychoaktivních látek). Osoby v krizi. Osoby v nepříznivé sociální situaci, která vznikla v důsledku působení akutního či dlouhodobého stresu.

Kdy je služba poskytována

Pondělí – neděle, 24 hodin denně.

Kde je služba poskytována

Služba je poskytována prostřednictvím telefonické linky 702 256 762.

Cena služby

Služba je za zákona poskytována zdarma. Volající hradí běžnou cenu telefonního hovoru. Pokud Vám finanční situace brání v tom, abyste mohli čerpat službu, upozorněte pracovníka a požádejte ho, aby Vám zavolal zpět. Maximální doba 1 hovoru je 60 minut. Službu můžete využít opakovaně, pokud je to nezbytné.

Adresa služby

CDZ RIAPS

Procházkova 818

541 01 Trutnov