Seminář „Rozvoj venkova v Královéhradeckém kraji“ a výstava „Venkovy a venkované“

2. 6. 2010 Autor: Pavlína Peršinová

Od 3. do 14. května 2010 se konala v prostorách krajského úřadu v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové výstava Venkovy a venkované, kterou pořádalo Centrum EP ve spolupráci s Královéhradeckým krajem.

Expozice vznikla na půdě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze na základě podpory projektu VaV MMR ČR WD-01-07-1 Regionální diferenciace venkovského prostoru: disparity a možnosti rozvoje

Výstavu symbolicky uzavřel konzultační seminář Rozvoj venkova v Královéhradeckém kraji zaměřený na disparity a možnosti rozvoje venkova v kraji. Své příspěvky zde prezentovali Královéhradecký kraj, Úřad regionální rady NUTS II SV, Státní zemědělský intervenční fond, Český statistický úřad, Univerzita Karlova Praha (zástupce autorského týmu výstavy), Česká zemědělská univerzita v Praze – Sociologická laboratoř, úspěšní žadatelé z ROP NUTS II SV a PRV ČR a další.

Seminář, nad kterým převzal záštitu náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Helmut Dohnálek, se konal ve čtvrtek 13. května 2010 od 13:00 do 16:15 hod. v prostorách krajského úřadu.

Semináře se zúčastnilo celkem 46 účastníků, zejména z řad starostů a zástupců obcí v kraji, probíhala živá diskuse nad zajímavými příspěvky všech 15 přednášejících (viz program v přiloženém dokumentu PDF), ale i nad problematikou dalšího rozvoje a budoucnosti venkova nejen v Královéhradeckém kraji. Hlavní závěry semináře jsou shrnuty v přiloženém dokumentu PDF.

Soubory ke stažení

Fotogalerie