Týden vzdělávání dospělých 2010 v Královéhradeckém kraji

24. 8. 2010 Autor: Jana Fiedlerová

Již pátým rokem bude jeden z listopadových týdnů vyhrazen akci, jejímž cílem je především motivovat dospělé k dalšímu vzdělávání. V letošním roce se Týden vzdělávání dospělých uskuteční v Královéhradeckém kraji od 8. do 12. listopadu 2010.

Cílem Týdne vzdělávání dospělých 2010 (dále jen TVD) v Královéhradeckém kraji je seznámit veřejnost s významem a možnostmi celoživotního učení, motivovat k dalšímu vzdělávání a nabídnout konkrétní vzdělávací příležitosti dalšího vzdělávání v kraji. Chceme rovněž zdůraznit význam dalšího vzdělávání pro zvyšování kvalifikace, produktivity, uplatnění a udržení se na trhu práce a nastolit se zaměstnavateli dialog o potřebách a přínosech dalšího vzdělávání.

Zadavatelem akce je Královéhradecký kraj, organizačně TVD v Královéhradeckém kraji zajišťují Úřady práce v Královéhradeckém kraji (Hradci Králové, Jičíne, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a Trutnově). Na Týdnu vzdělávání dospělých spolupracuje také Asociace institucí vzdělávání dospělých, pod jejíž záštitou se Týdny vzdělávání dospělých v České republice pořádají. Záštitu nad Týdny vzdělávání dospělých převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc.

Pro zájemce z řad poskytovatelů vzdělávání dospělých je Týden vzdělávání dospělých příležitostí zviditelnit své produkty a prezentovat se před cílovou skupinou široké veřejnosti i zaměstnavatelů. TVD je akce nezisková, proto je případná účast na jeho aktivitách zcela bezplatná.

Nabídka pro poskytovatele vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji:

1. Ukázkové kurzy pro veřejnost a dny otevřených dveří

V průběhu TVD můžete uspořádat den otevřených dveří, během kterého poskytnete veřejnosti zdarma ukázkovou hodinu ze svých kurzů.

2. Prezentace činnosti v prostorách úřadů práce

Dle nabídky jednotlivých úřadů.

3. Webová prezentace firmy a produktů

Na webových stránkách informujících o TVD uveřejníme informace o Vaší organizaci a vzdělávací nabídce.

Využít můžete všech výše uvedených možností současně, nebo si vybrat jen některé. Podrobné informace o způsobech zapojení a přihlášení se získáte u vedoucí oddělení poradenství Úřadu práce v Hradci Králové Mgr. Jany Sýkorové.

Kontaktní osoba:

PhDr. Jana Sýkorová

vedoucí oddělení poradenství

Úřad práce v Hradci Králové

Wonkova 1142, 500 02 Hradec Králové

Tel.: 950 116 322

E-mail: jana.sykorova@hk.mpsv.cz

Pevně doufáme, že využijete této příležitosti prezentovat zdarma svou organizaci a vzdělávací produkty během Týdne vzdělávání dospělých 2010.