Rozvoj lektorského týmu a zvyšování nabídky vzdělávacích kurzů Krajského úřadu Královehradeckého kraje.

30. 8. 2013 Autor: Martin Hrubeš

Kraj se nyní nachází ve druhé polovině realizace projektu: Rozvoj lektorského týmu a zvyšování nabídky vzdělávacích kurzů Krajského úřadu Královehradeckého kraje. Cílem projektu je zkvalitnění lidských zdrojů a aplikace moderních metod vedoucích k jejich efektivnějšímu využívání v rámci krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

V současnosti již proběhlo školení v oblasti: Zvládání stresu, Komunikace s veřejností a Přesvědčivé prezentace. V rámci těchto modulů bylo proškoleno celkem 60 zaměstnanců a řídících pracovníků.

V měsíci květnu a červnu byl realizován další modul projektu Vzdělávání v lektorských dovednostech. V rámci tohoto modulu, došlo jak k proškolení stávajících interních lektorů kraje, tak i nových členů lektorského týmu (20 pracovníků). V rámci školení získali interní lektoři například možnost otestovat a zlepšit své lektorské dovednosti za pomoci mnoha ukázkových situací. To vše pod vedením profesionálních lektorů.

Poslední školení proběhne v měsíci září. V jeho průběhu budou vybraní zaměstnanci kraje proškoleni v rámci Service managementu. Cílem je zvýšení kvality procesního řízení.

V návaznosti na absolvované kurzy budou lektorským týmem vytvořeny vlastní vzdělávací programy , které budou akreditovány. Tyto kurzy se stanou součástí portfolia nabídky vzdělávání a zůstanou v nabídce jak pro zaměstnance krajského úřadu Královéhradeckého kraje, tak pro zaměstnance ostatních úřadů v kraji.

logo OPLZ