Seminář Učitelé biologie sobě 2017

20. 9. 2018 Autor: Petra Hnátová

Dne 10. 10. 2017 proběhl v budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové didaktický seminář Učitelé biologie sobě v rámci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji.

Na vyžádání samotných biologů, kteří pociťují absenci oborového scházení a výměny dobré praxe, proběhl dne 10. 10. 2017 didaktický seminář pro učitele biologie, který je jednou ze tří akcí cyklu pro biology. Učitelé zde představili své osvědčené a oblíbené aktivity, kterých s úspěchem využívají ve svých hodinách. Navíc studenti měli možnost přímo pracovat i diskutovat s učitelskou veřejností, zároveň někteří studenti představili učitelům své práce. Mezi vyučujícími, kteří vystoupili se svými příspěvky, byli velmi zkušení pedagogové z různých typů škol. Účastníci kurzu měli možnost vytvořit model eukaryotické buňky, netradičně procvičit biologické pojmy formou práce ve skupinách, skupinově řešit projekt „Velbloud“ nebo virtuálně pitvat žábu.

Formou dílen probíhala mezi učiteli biologie po celé odpoledne výměna poznatků z praxe. Semináře se kromě učitelů z praxe účastnili i studenti učitelství biologie. Přednášky a dílny jim poslouží jako příklady dobré praxe, inspirace pro vlastní výuku či tvorbu didaktických materiálů.

Více informací na stránkách Univerzity Hradec Králové.



Logo OP VVV

Soubory ke stažení