Brownfields Královéhradeckého kraj

14. 5. 2008 Autor: Pavel Mucha

Problematika regenerace nemovitostí které jsou opuštěny, zanedbány či kontaminovány, tzv. brownfields (dále také BF) je v ČR, podobně jako i v dalších silně urbanizovaných zemích, velmi naléhavá. Také v Královéhradeckém kraji byl zpracován dokument „Vyhledávací studie pro lokalizaci brownfields“.

Problematika regenerace nemovitostí které jsou opuštěny, zanedbány či kontaminovány, tzv. brownfields (dále také BF) je v ČR, podobně jako i v dalších silně urbanizovaných zemích, velmi naléhavá. Národní strategie regenerace brownfieldů pro Českou republiku (2004) odhadovala, že v ČR se nachází více jak 10.000 ploch typu brownfields s celkovou plochou kolem 30.000 ha.

Tak jako v řadě dalších krajů ČR, bylo rovněž v Královéhradeckém kraji rozhodnuto o zadání zpracování „Vyhledávací studie pro lokalizaci brownfields“. Partnerem pro zadání a pořízení studie se stala pro Královéhradecký kraj agentura pro podporu podnikání a investice CzechInvest Praha. Zpracováním studie byla následně na základě výsledku výběrového řízení pověřena firma Atelier T-plan s.r.o. Praha.

Soubory ke stažení