Portál sociálních služeb

Sociální službyInformace pro poskytovatele služebRozvojové projektyPředcházející projekty Projekt Rozvoj III

Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji III

24. 4. 2013 Autor: Petra Součková

Hlavním cílem projektu je zavést a inovovat nástroje pro rozvoj kvality, řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji

  • Nastavení systému víceletého financování sociálních služeb v Královéhradeckém Kraji - Cílem aktivity je aplikovat nástroje navržené metodikou víceletého financování sociálních služeb. Posílit objektivnost a transparentnost financování sociálních služeb.
  • Vytvoření metodiky evaluace vybraných služeb – metodika vypracuje systém kontrol, který by komplexně ověřoval dostupnost, efektivitu a kvalitu sociálních služeb.
  • Podpora strategického plánování rozvoje sociálních služeb pro osoby s postižením – aktivita mapuje aktuální skutečný počet zájemců o službu, identifikuje potřeby a motivy vedoucí k zájmu o službu. Dále zjišťuje výskyt klientů či zájemců o službu na území sousedících krajů s cílem, aby služba lépe odpovídala představám a potřebám lidí s postižením.
  • Metodická podpora poskytovatelů sociálních služeb – cílem je iniciovat setkání pracovníků z podobných typů a druhů služeb z důvodu předávání zkušeností a příkladů dobré praxe.
  • Dlouhodobé konzultace k rozvoji kvality sociálních služeb – nově si budou moci poskytovatelé vybrat 1 až 5 konzultací zaměřených na řízení organizace, rozvoj procesů v organizacích či rozvoj činností jednotlivých služeb. Celkem bude možné využít 100 konzultací.
  • Sdílení zkušeností a podpora spolupráce mezi zadavateli a poskytovateli – Poskytovatelům a pracovníkům obecních a městských úřadů projekt nabídne sérii 45 seminářů. Témata seminářů vycházejí z aktuálních trendů rozvoje sociální práce nebo reagují na změny v legislativě. Zaměří se tak na nový občanský zákoník, případovou práci s klientem, vedení případových konferencí i oblast drogové problematiky.
    45 seminářů - přehled témat (pdf, 194 kB, 24.4.2013 16:16)

Individuální projekt je podpořen z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR částkou 5.058.965,00 Kč a trvá od 1. 4. 2013 do 31. 3. 2015.

Další informace na esf.cz: Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji III