Informace pro pracovníky s mládeží - ERYICA

14. 3. 2018 Autor: Jan Dvořák

Výzva v programu Mládež v akci - zvyšování mobility. Zjšťování informačních potřeb mladých lidí.

Evropská komise, program Mládež v akci vyhlašuje výzvu k předkládání projektů v rámci akce 4.3 - Zvyšování mobility pracovníků s mládeží ve vzdělávání a zlepšování podpory práce s mládeží určené nezaměstnaným mladým lidem. Účelem této konkrétní výzvy je především podpora mobility pracovníků s mládeží. Cílem je hlavně zvýšení jejich profesních dovedností. Žádat mohou jak neziskové organizace, tak veřejné subjekty na regionální či lokální úrovni. Nutné je získat partnera ze zahraničí. Výzva je určena jak pro placené zaměstnance, tak i pro zkušené dobrovolníky. Délka projektu je maximálně 12 měsíců, přičemž samotná mobilita musí trvat od 2 do 6 měsíců. Podrobnější informace v angličtině najdete na: http://eacea.ec.europa.eu/youth/funding/2011/call_action_4_3_en.php

Text výzvy v češtině je dostupný (v pdf) na:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2011:165:0007:0011:CS:PDF

Sekretariát ERYICA nabízí pomoc při hledání vhodného partnera z řad organizace a rady k samotné aplikaci. Pro vyplnění žádosti a pro jednání s partnery i sekretariátem je potřeba dobrá jazyková vybavenost (minimálně angličtina).


ERYICA chystá vzdělávací modul JIMMY, jenž by měl vyústit v nový typ školení, určeného pracovníkům s mládeží obecně, kteří při své práci denně přicházejí do styku s mladými lidmi a předávají jim informace, byť to není jejich hlavní pracovní náplní. JIMMY vychází z nutnosti pracovat se skutečnými informačními potřebami mladých lidí.

V rámci členských států by se měly vytvořit tzv. focus groups, sestávající se z 8-10 mladých lidí. S těmi by zkušený moderátor vedl rozhovor na předem určená témata. Počítá se, že doba setkání je maximálně 120 minut. Po konci setkání by měla být získaná data zpracována a předána.

Podrobnější informace v příloze.

Zdroj: Národní informační centrum pro mládež

Soubory ke stažení