20. ročník Juniorského maratonu - registrace škol zahájena

14. 3. 2018 Autor: Tomáš Záviský

Od 3. 11. 2015 se mohou střední školy po celé České republice registrovat do 20. ročníku Juniorského maratonu.

Největší běžecká akce pro studenty středních škol v ČR bude v příštím roce slavit jubilejní 20. ročník. Organizátoři připravili několik významných změn. Jednou z nich je i organizace samostatného krajského semifinálového kola pro Královéhradecký kraj, které se uskuteční v Hradci Králové 5. 4. 2016 v okolí Masarykova náměstí pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Bc. Lubomíra France. Pro tento ročník zajistili organizátoři nejenom perfektní závody, ale i profesionální vybavení v podobě čipové časomíry, která umožní sledování individuálních výkonů každého závodníka.

Projekt je jedinečný také v tom, že členové vítězných školních štafet dostanou příležitost běžet maratonskou trať přímo po boku nejlepších světových atletů v rámci Volkswagen Maratonu Praha, který se uskuteční 8. května 2016. Akci podporuje všech 14 krajů České republiky, primátoři semifinálových měst, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo zdravotnictví, Zastoupení Evropské komise v České republice a Český atletický svaz.

Další informace najdete v přiložené tiskové zprávě, informaci pro ředitele škol a na webových stránkách projekt Juniorského maratonu.

Fotografie: RunCzech.

Soubory ke stažení

Fotogalerie