Královéhradecký kraj se zúčastní “Her III. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky“

8. 3. 2007 Autor: Mgr. Tomáš Záviský

Vybraní sportovci budou reprezentovat náš kraj na “Hrách III. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky“ v Ústeckém kraji.


V roce 2002 rozběhl Český olympijský výbor (dále jen ČOV) ve spolupráci s kraji České republiky projekt Olympiád dětí a mládeže, „…který je zaměřený na žáky základních škol a klade si za cíl přispět ke sportovnímu a kulturnímu vyžití mladých lidí, šířit ušlechtilé myšlenky olympismu a zdravé soutěživosti mezi mládeží“ (internetové stránky ČOV). Celý projekt byl zahájen letní olympiádou s názvem „Hry první Olympiády s Orbitem pro děti České republiky“ a pokračoval jednotlivými ročníky. Královéhradecký kraj se všech ročníků Olympiád dětí a mládeže aktivně zúčastnil a poslední ročník zimní olympiády s názvem „Hry II. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2006“ úspěšně pořádal.

„Hry III. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky “ budou probíhat od 19. 6. do 24. 6. 2006 v Ústí nad Labem a pořadatelem je Ústecký kraj. Pro ODM 2007 je naplánováno 21 disciplín a za Královéhradecký kraj se zúčastní více než 300 sportovců a trenérů. Podrobnější informace jsou k dispozici na webových stránkách projektu

odm2007.cz (případně na: sportagency.cz/odm2007).