Královéhradecký kraj ocenil úspěšné reprezentanty z ODM 2014.

14. 3. 2018 Autor: Tomáš Záviský

7. 5. 2014 poděkovali představitelé Královéhradeckého kraje medailistům a dalším členům krajské výpravy za vynikající reprezentaci kraje na Hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2014.

Výprava Královéhradeckého kraje měla na Hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2014 91 členů. Kraj reprezentovalo 72 sportovců, 17 trenérů a 2 vedoucí výpravy. Sportovci našeho kraje získali celkem 13 medailí a 13 bodovaných míst. K nejúspěšnějším reprezentantům Královéhradeckého kraje patřili lyžařští orientační běžci Martina Waňková (2 zlaté, 1 stříbrná medaile), Ondřej Starý (2 zlaté, 1 bronzová medaile) a alpská lyžařka Nikola Bubáková (2 zlaté medaile). Kompletní přehled medailistů a sportovců na bodovaných místech si můžete prohlednout v příloze.

Slavnostní setkání se již tradičně uskutečnilo v prostorách sportovního centra A-Sport Hradec Králové. Pozvání na setkání přijaly také vynikající sportovkyně, olympioničky a úspěšné reprezentantky ČR: legendární běžkyně na lyžích, trojnásobná olympijská medailistka z OH a předsedkyně Českého klubu fair play paní KVĚTA JERIOVÁ PECKOVÁ, vynikající běžkyně na lyžích, skialpinistka, atletka, vícemistrině světa a reprezentantka ČR na ZOH v Soči KAROLÍNA GROHOVÁ a trojnásobná vítězka Mistrovství světa juniorů ve snowboardcrossu, vítězka 3 závodů Světového poháru a zlatá medailistka ze ZOH v Soči EVA SAMKOVÁ.

Za úspěšnou reprezentaci kraje přišla sportovcům poděkovat radní Královéhradeckého kraje Mgr. Táňa Šormová a vedoucí odboru školství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje JUDr. Radmila Šulcová. Ty společně s Květou Peckovou, Karolínou Grohovou a Evou Samkovou předali všem úspěšným reprezentantům a trenérům připravené dárky. Všichni úspěšní reprezentanti a trenéři obdrželi od Královéhradeckého kraje oficiální publikaci Českého olympijského výboru o ZOH Soči 2014. Medailisté a reprezentanti umístění na 4. – 6. místě byli oceněni dárkovou poukázkou na nákup sportovního zboží. Publikacemi o ZOH v Soči poděkovali představitelé kraje také zástupcům krajských sportovních svazů, kteří se podíleli na přípravě krajské výpravy.

Odbor školství KÚ připravil pro členy krajské výpravy několik překvapení. Jedním z nich bylo i vystoupení Miss Aerobic 2013 Lenky Kociánové, která předvedla svou vítěznou sestavu ze soutěže Miss Aerobic. Pro členy krajské výpravy byl připraven také další doprovodný program a občerstvení formou rautu. Skvělou atmosféru umocňovala i přítomnost olympioniček, které se ochotně fotografovaly s účastníky slavnostního setkání a rozdávaly podpisy do obdržených publikací.

Královéhradecký kraj byl na letošní zimní olympiádě dětí a mládeže pyšný ještě na jedno velké ocenění. To získal trenér Tomáš Lagutin, který upozornil na chybu rozhodčích a neoprávněný postup našeho reprezentanta v rychlobruslení. Za toto čestné sportovního chování byl oceněn cenou fair play. A protože nemohl cenu na olympiádě převzít, přijela mu ji na slavnostní setkání osobně předat předsedkyně Českého klubu fair play paní Květa Pecková.

Fotogalerie