Letní škola mladých talentů 2016

5. 8. 2016 Autor: Martina Svatoňová

Sdružení na podporu talentované mládeže České republiky si vás dovoluje pozvat na Letní školu. Akce je určena především pokročilým studujícím středních škol, kteří už mají se SOČ zkušenosti a potřebují odstranit chyby a vylepšit své prezentační schopnosti. Vhodné i pro čerstvé vysokoškoláky! Vřele doporučeno pro účastníky SOČ nominované na zahraniční soutěže jako první krok jejich přípravy. Pro doplnění počtu předpokládáme jednu skupinu naprostých začátečníků. Termín konání: 19.-23. září 2016, začátek v pondělí ve 12.00 hodin a konec v pátek ve 12.00 hodin. Místo konání: Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví v Brně.

Náplň akce: praktické semináře, v nichž se dozvíte, jak vylepšit svou práci SOČ a připravit se na obhajobu v některém z vyšších soutěžních kol nebo dokonce na mezinárodních soutěžích.

Předběžný program: jak odstranit nejčastější formální nedostatky v práci, správný způsob citování, příprava dokonalé prezentace, psychologické, asertivní a rétorické aspekty obhajoby prací, komunikace s médii, aneb prodejte svou práci, tvorba prezentace, posteru, akademická prezentace v angličtině, etika vědecké práce, základy společenského chování, organizace a příprava na mezinárodních soutěže a další.

Cena: Účast na akci je pro studenty zdarma včetně ubytování, stravování i studijních materiálů. Studenti si hradí jen náklady na dopravu do Brna a z Brna.

Podmínky účasti: Počet míst je omezen, v případě většího zájmu budeme upřednostňovat studenty nominované na mezinárodní soutěže a s hotovou prací SOČ. Dále budeme vybírat studenty tak, aby bylo zastoupeno co nejvíce krajů a co nejvíce škol.

Případné dotazy zodpovíme na e-mailové adrese dosedel@snptm.cz