Krajské sítě podpory nadání

30. 9. 2015 Autor: Martina Svatoňová

Ve všech krajích ČR vznikají Krajské sítě podpory nadání a krajské koordinační skupiny. Jejich cílem je na krajské úrovni propojit ty, kteří o talenty pečují a ty, kdo rozhodují o politikách a strategiích. Seznam krajských koordinátorů najdete http://talentovani.cz/krajske-site-podpory-nadani.

Systém podpory nadání vychází z aktivit, které se při podpoře talentů osvědčily, a navíc by měl přinést propojení organizátorů a dalších subjektů, které se na odhalování, podpoře a uplatnění talentů dětí a žáků jakýmkoli způsobem podílejí.

Cílem Systému podpory nadání je maximální rozvoj a plné využití potenciálu všech žáků včetně rozvoje jejich tvořivosti, a to již od předškolního věku. Tato podpora má být dlouhodobá a systematická, a má zahrnovat oblasti formálního, zájmového i neformálního vzdělávání.

Do systému jsou zařazeny Soutěže a přehlídky v zájmovém vzdělávání a program Talnet. Aktuální informace o soutěžích a přehlídkách organizovaných NIDV na http://talentovani.cz/souteze a o programu Talnet na www.talnet.cz.

Centrálním informačním bodem k problematice nadání a aktuální informace o Systému podpory nadání naleznete na portále www.talentovani.cz.