Slavnostní setkání talentovaných

19. 9. 2016 Autor: Martina Svatoňová

Každoročním vyvrcholením soutěží vyhlašovaných MŠMT je setkání vítězů krajských kol předmětových soutěží a jejich organizátorů s představiteli Královéhradeckého kraje. V letošním roce proběhlo toto setkání ve středu 14. 9. 2016 v zasedacím sále Zastupitelstva Královéhradeckého kraje.

Žáci a studenti, kteří obsadili v předmětových soutěžích první místo, obdrželi za vzornou reprezentaci svých škol a Královéhradeckého kraje z rukou paní Mgr. Táni Šormové, radní pro oblast školství, ocenění v podobě dárkové karty v hodnotě 2000Kč s možností výběru libovolného zboží firmy Decathlon.

Paní radní Šormová též poděkovala organizátorům soutěží, krajským garantům soutěží a pedagogům za práci a čas, který věnují soutěžím a za podporu talentovaných žáků a studentů v těchto aktivitách.

Královéhradecký kraj zajišťuje oblast práce s talentovanými dětmi a mládeží zejména organizováním okresních a krajských kol předmětových, uměleckých a sportovních soutěží vyhlašovaných MŠMT.

V letošním roce bylo oceněno celkem 78 žáků a studentů, kteří prokázali vítězstvím v krajských kolech své velké znalosti a schopnosti v předmětových olympiádách, jazykových soutěžích a ve středoškolské odborné činnosti. Oceněni dárkovým balíčkem byli i žáci, kteří uspěli v ústředních kolech soutěží. Program tohoto setkání obohatilo vystoupení žáků Základní umělecké školy Střezina pod vedením paní učitelky Anežky Smotlachové. Tečkou za letošním programem bylo pozvání na slavnostní raut pro všechny účastníky setkání ve foyer zasedacího sálu.