Úspěchy studentů Střední školy oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec

18. 12. 2014 Autor: Věra Koďousková

Studenti našich škol se během školního roku zúčastní mnoha soutěží. Krom soutěží vyhlašovaných MŠMT, se žáci účastní i dalších soutěží, mnohdy náš kraj reprezentují i na celorepublikových či mezinárodních soutěžích. Zde máme příklad úspěšné reprezentace studentů SŠ oděvní, služeb a ekonomiky z Červeného Kostelce.

Mimořádný úspěch v soutěžích fiktivních firem zaznamenala fiktivní firma "Daniel Ospalý - DO PEŘIN", která se pod vedením Daniela Jablonského v březnu 2014 umístila na 4. místě 20. Mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze." Díky tomuto úspěchu nás mohla tato fiktivní firma v listopadu 2014 reprezentovat i na 50. Mezinárodním veletrhu fitivních firem v Essenu, kde v konkurenci 170 firem z 20 zemí získala krásné 3. místo.

Další úspěch zaznamenaly žákyně této školy na republikové módní přehlídce Mladý módní tvůrce , která se konala 4. 12. 2014. Zde se se svými modely umístily na čelních místech hned ve třech kategoriích: 2. místo v kategorii Oděvní doplňky, 3. místo v kategorii Společenské oděvy a 3. místo v kategorii Tonak.