Nejlepší student 2015

7. 4. 2015 Autor: Věra Koďousková

Soutěž oceňuje nadané studenty SŠ se širokým záběrem aktivit či specialisty v určitém oboru, které nominují ředitelé a učitelé škol. Tři Nejlepší studenti pravidelně získají odměnu 5.000 Kč a ten nejlepší také 10.000 Kč pro svou školu. Bonusem je také možnost dalšího rozvoje a spolupráce. Nejlepší student je otevřen nominacím od 1. 4. 2015 do 20. 5. 2015. Výsledky jsou vyhlašovány na konci školního roku.

Není to jen o školním prospěchu. Nejlepší student má ve svých aktivitách výrazný přesah.

Předchozí ročníky představily nadané osobnosti různého zaměření. Porota oceňuje jejich výjimečnost, mimoškolní aktivity, schopnosti, úspěchy, ale také přístup k životu. Mezi středoškoláky jsou studenti, kteří svou prací připomínají spíše studenty vysokých škol. Odbornost a inteligence jim umožňuje reprezentovat Českou republiku v zahraničí, podílet se na výzkumných projektech, publikovat vědecké články.

Od letošního ročníku vyhlašujeme dvě nové kategorie: „Nadějný vědec“ a „Nejlepší student technik“. Jako „Nejlepší student technik“ bude oceněn student technicky, matematicky, fyzikálně či podobně nadaný. „Nadějný vědec“ je takový student, který se zabývá či zabýval vědeckou činností, podílel se na objevu či vynálezu nebo přináší zajímavé výsledky své práce. Soutěž nově přináší možnost významné podpory studentského vědeckého projektu.

Více informací o této soutěži naleznete na stránkách soutěže

a v přílohách.

Soubory ke stažení