soutež Mytí rukou - proč, kdy a jak?

19. 4. 2017 Autor: Martina Svatoňová

Státní zdravotní ústav u příležitosti Světového dne hygieny rukou vyhlašuje LITERÁRNÍ a VÝTVARNOU SOUTĚŽ pro děti ve věku 3 – 15 let pod názvem: „ MYTÍ RUKOU – PROČ, KDY A JAK? Soutěž je určena dětem a žákům mateřských škol, základních škol a nižších ročníků gymnázií, dětských domovů, speciálních škol a střediskům volnočasových aktivit. Uzávěrka soutěže je 22. 5. 2017.

Den hygieny rukou každoročně připadá na 5. květen a je součástí iniciativy Světové zdravotnické organizace WHO „Save lives: Clean your hands (Zachraň život – umývej si ruce)“ . Upozorňuje na význam mytí rukou jako klíčového preventivního opatření proti přenosu mnoha infekčních onemocnění.

Cílem kampaně je zvýšení zdravotní gramotnosti dětí předškolního a školního věku, jejich rodičů a pedagogů v primární prevenci infekčních onemocnění. Správné hygienické dovednosti a návyky si osvojujeme zejména v dětském věku a přenášíme si je do dospělosti. Proto je velice důležité učit děti jak postupovat při mytí rukou, seznamovat je s následky nedostatečné hygieny a upevňovat v nich správné zdravotní chování.

Další informace o této kampani a soutěži nejdete v přiložené příloze.

Soubory ke stažení