X. ročník soutěže „Moje soukromí! Nekoukat, nešťourat!"

30. 3. 2016 Autor: Martina Svatoňová

Úřad pro ochranu osobních údajů u příležitosti Dne ochrany osobních údajů vyhlašuje jubilejní, již desátý, ročník soutěže „Moje soukromí! Nekoukat, nešťourat!" Zapojit se mohou také školy, školní družiny a kluby, knihovny, střediska volného času nebo jakékoli jiné dětské kolektivy.

Letošní téma Jak by podle vás vypadal svět bez soukromí. Neexistovalo by žádné tajemství, nic ze svého života byste si nemohli nechat jen pro sebe. Jak by takový svět fungoval? Byl by lepší, nebo horší, než je náš současný svět? A jak by mohl vzniknout — vzdali se ti, kteří v něm žijí, svých osobních údajů a soukromí dobrovolně, přišli o ně vlastní nevědomostí či chybou nebo jim je někdo vzal násilím?

První téma lze zpracovat formou povídky, úvahy či napsat scénář, natočit scénku a poslat video.

Druhé téma Jak vypadá, nebo kde je, to nejbezpečnější místo pro uchování osobních údajů lze zpracovat výtvarně – kreslení, malování, vytvoření grafiky.

Obě témata jsou rozdělena podle věkových kategorií, a to 7 — 13 let a 14 — 18 let.

Příspěvky mohou soutěžící do 18 let poslat (s uvedením jména, adresy a věku) do 18. dubna 2016 bud elektronicky na soutez@uoou.cz (soubory do velikosti 9 MB), anebo na adresu Úřad pro ochranu osobních údajů, oddělení tiskové, Pplk. Sochora 27, 170 OO Praha 7 (obálku označit heslem „Soukromí").

Autoři nejlepších zpracování se mohou těšit na zajímavý program slavnostního předání cen.

Aktuální informace o soutěži budou průběžně k dispozici na webových stránkách Úřadu

www.uoou.cz v rubrice Pro mládež.