Výzkumný ústav pedagogický - "Metodický portál se mění"

10. 9. 2009 Autor: Jan Dvořák

Pozvánka na konferenci Výzkumného ústavu pedagogického v Královéhradeckém kraji ke změnám v metodickém portálu RVP.

Metodický portál se mění

Třináct regionálních konferencí připravuje na podzim 2009 VÚP (Výzkumný ústav pedagogický v Praze). Hlavním impulsem pro ně jsou chystané změny Metodického portálu – webu zaměřeného na podporu učitelů.

„Metodický portál se rozrůstá o nové funkce a zároveň se mění i jeho vizuální podoba. V druhé polovině září učitelům nabídneme novinky Wiki a Digifolio, lepší prostor pro blogy a diskuze a řadu dalších vylepšení. Změní se také vzhled a funkce hlavní stránky Metodického portálu. A nově bude portál sloužit také učitelům odborných, jazykových a základních uměleckých škol. Proto chceme všem nabídnout možnost setkat se s Metodickým portálem, jeho tvůrci a jeho uživateli osobně.“, říká o konferencích Zdeněk Slejška, manažer projektu Metodika II.

Program konferencí ale není zaměřen jen na seznámení s Metodickým portálem a jeho využitím v pedagogické praxi. Organizátoři chtějí nabídnout i další témata – například přednášky o ICT v českém školství, autorském právu, sociálních sítích a generaci dnešních žáků a studentů a další.

Konference jsou bezplatné, vedle učitelů by mohly zaujmout i další vzdělavatele a ty, kteří se věnují dětem a mládeži ve volném čase. V Hradci Králové proběhne konference 24.11. Přihláška a podrobnosti o programu a místu konání jsou uvedeny na adrese http://www.rvp.cz/konference.

Projekt Metodika II je spolufinancován Evropským sociálním fondem a rozpočtem České republiky.

Alena Černá

PR manažer

Výzkumný ústav pedagogický v Praze

Senovážné náměstí 1588/4, 110 00 Praha 1

email: cerna@vuppraha.cz

web: www.vuppraha.cz, www.rvp.cz