Podpora financování přímé pedagogické činnosti učitelů

4. 6. 2020 Autor: Daniel Horáček

Rozvojový program „Podpora financování přímé pedagogické činnosti učitelů do nároku PHmax v mateřských, základních, středních školách a konzervatořích“ na rok 2020.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje rozvojový program „Podpora financování přímé pedagogické činnosti učitelů do nároku PHmax v mateřských, základních, středních školách a konzervatořích“ na rok 2020.

Rozvojový program je rozdělen do tří modulů.

Modul A je určen pro právnické osoby vykonávající činnost mateřské školy na zajištění návaznosti financování rozšíření doby provozu podle vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Modul B je určen pro právnické osoby vykonávající činnost základní školy na zajištění zvýšení kvality základního vzdělávání prostřednictvím vyššího dělení žáků do menších skupin při výuce v souladu s nařízením vlády č. 123/2018 Sb., o stanovení maximálního počtu hodin výuky financovaného ze státního rozpočtu pro základní školu, střední školu a konzervatoř zřizovanou krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí, ve znění pozdějších předpisů.

Modul C určen pro právnické osoby vykonávající činnost střední školy a konzervatoře na zajištění zvýšení kvality středního vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři prostřednictvím vyššího dělení žáků do menších skupin při výuce v souladu nařízením vlády č. 123/2018 Sb., o stanovení maximálního počtu hodin výuky financovaného ze státního rozpočtu pro základní školu, střední školu a konzervatoř zřizovanou krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí, ve znění pozdějších předpisů a dofinancování nárůstu úvazků pedagogických pracovníků, které nově vznikají při tvorbě víceoborových tříd.

Školy v Královéhradeckém kraji zasílají žádosti datovou schránkou Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje. Mateřské a základní školy do 15. července 2020, střední školy a konzervatoře do 15. srpna 2020.

Soubory ke stažení