Vzdělávání pro školní metodiky prevence s absolvovaným a ukončeným specializačním studiem

26. 6. 2014 Autor: Dita Kosová

Semiramis o.s. pořádá druhý ročník navazujícího studia určeného školním metodikům prevence, metodiky prevence při PPP KHK, pro koordinátory na úrovních obcí, měst i krajů, kteří již absolvovali a dokončili jakékoliv Specializační studium a mají zájem se i nadále vzdělávat a zvyšovat své kompetence při práci s rizikovým chováním na škole.

Specializační studium odpovídá vyhlášce č. 317/2005 Sb. § 9 c) – standardu DVPP – studium k výkonu specializovaných činností. Semiramis o.s. má studium akreditováno pod čj. MŠMT – 20954/2013-1-574.

Celková časová dotace studia je v rozsahu 64 hod. Bude se jednat o 4 dvoudenních setkání po 16ti výukových hodinách. Povolená absence 8 hod. Veškerá setkání budou probíhat v příjemném prostředí Penzionu Jizera, Malá Skála 217 (www.hotel-jizera.eu), na hranici Českého ráje a Jizerských hor.

Pro ŠMP z Královéhradeckého kraje zdarma (hrazeno z prostředků EU, v ceně je zahrnuto ubytování, strava, výukové materiály).  Dopravu si každý z účastníků hradí sám.

Kritéria pro ukončení studia: absolvování požadovaného počtu 68 hodin (povolená absence 8 hodin), aktivní účast frekventantů na jednotlivých setkáních.

Datum konání a obsah setkání:

1) 18.-19.9.2014 - Kazuistický seminář – popis, výklad konkrétních situací (zvyšování kompetencí, výměna dobré praxe, výměna zkušeností, řešení krizových situací – prostřednictvím konkrétních příkladů z pedagogické praxe).

2) 30.-31.10.2014 - Balintovská skupina – skupinová metoda řešení problému (zvyšování kompetencí, výměna dobré praxe, výměna zkušeností, řešení krizových situací – prostřednictvím reálných problematických situací z pedagogické praxe).

3) 24.-25.11.2014 - Motivační rozhovory I.- (teoretické a praktické zakotvení v tomto komunikačním přístupu, zaměřeno na podporu vnitřní motivace žáků, rodičů i ostatních pedagogů při požadované změně chování).

4) 26.-27.1.2015 - Motivační rozhovory II. - (praktický trénink motivačních rozhovorů, zaměřený na reálné situace se kterými se školní metodici prevence setkávají ve své praxi).

Více informací a přihlášku naleznete v příloze. V případě potřeby dalších informací prosím kontaktujte paní Bc. Martinu Knoblochovou, studium.smp@os-semiramis.cz  (724 573 806), která celé studium administrativně zajišťuje.

Soubory ke stažení