MŠMT vypsalo DOTAČNÍ PROGRAM PREVENCE PRO ROK 2014

11. 7. 2013 Autor: Dita Kosová

Aktuální informace o dotačním programu prevence pro rok 2014 vypsané MŠMT pro oblast prevence rizikového chování, zveřejnění metodiky, elektronického formuláře a výsledky dotačního programu pro rok 2014 vyhlásil Odbor speciálního vzdělávání a institucionální výchovy MŠMT.

Podrobnější informace naleznou případní žadatelé ze stran škol a školských zařízení na http://www.msmt.cz/socialni-programy/dotacni-program-pro-oblast-prevence-rok-2014 .

Došlo k mírné úpravě metodiky na realizaci aktivit v oblasti primární prevence (viz příloha). Žádost je nutné zaslat v termínu do 30. 9. 2013 na adresu: Národní institut dětí a mládeže, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a školské zařízení pro zájmové vzdělávání Sámova 3, 101 00 Praha 10.

Doporučení: pokud si škola bude žádat o spolupráci na realizaci preventivního programu nestátní neziskovou organizaci a podíl školy v oblasti prevence bude představovat zhruba 80 % činnosti a nestátní neziskové organizace pouze 20 %, má být žadatelem patřičná škola. Pokud by to bylo opačně, tj. většinový podíl na preventivních aktivitách bude vykonávat nestátní nezisková organizace, pak ať žádost podá ta.

Stručné shrnutí týkající se udělování certifikací programů primární prevence je dostupné z http://www.msmt.cz/socialni-programy/certifikace-a-jejich-vazba-na-dotacni-rizeni-msmt-pro  

Seminář pro žadatele o dotace se uskuteční v Praze v termínu 5. 9. či 6.9.2013, přihlásit se můžete na http://www.prevence-info.cz/ .

Soubory ke stažení