Linka ztracené dítě 116 000

11. 4. 2014 Autor: Dita Kosová

Tato linka nabízí své služby zdarma a non stop. Jedná se o telefonickou krizovou pomoc, nízkoprahovou službu pro děti a dospělé, kterou provozuje o. s. Ztracené dítě. Linka 116 000 je určena pro ochranu práv ohrožených dětí, obracejí se na ni jak děti, tak rodiče a další příbuzní a blízcí dítěte, široká veřejnost i zainteresovaní odborníci.

"Ačkoli jsme zaměřeni zejména na pomoc v problematice ztracených a pohřešovaných dětí (útěky, únosy, včetně rodičovských únosů), dětí sexuálně zneužívaných a vykořisťovaných, je naším cílem široké preventivní působení. Pedagogové se v rámci své práce s dětmi přímo setkávají s konkrétními situacemi ohrožených dětí. Pokud zachytí signály ohrožení, či mají podezření, mohou se na linku 116 000 sami obrátit a situaci zkonzultovat. Obracet se na nás mohou jak v případech, kdy je ohrožení akutní, tak i v situaci, že dítěti či rodině nebezpečí teprve hrozí (např. rodičovský únos v souvislosti s rozpadem rodiny, rozvodem manželství).

Linka 116 000 je v ČR provozována podle regulí zastřešující evropské organizace Missing Children Europe a je součástí celoevropské sítě linek 116 000. Tato síť linek účinně spolupracuje v případech s přeshraničním/mezinárodním prvkem.

Více informací naleznete v přiložených materiálech. Prosíme touto cestou zároveň o zveřejnění letáku pro veřejnost (např. na nástěnce) a předání přiložených informací pro odborníky kolegům na vašem pracovišti. Leták pro veřejnost můžete předávat i dětem, rodičům a dalším příbuzným dítěte.

Rádi Vám zodpovíme jakékoli dotazy týkající se naší služby a možností spolupráce, a to na bezplatném telefonním čísle 116 000."

Se srdečným pozdravem

Lucie Hermánková

vedoucí Linky Ztracené dítě 116 000

lucie.hermankova@ztracenedite.cz

+420 608 216 723

www.ztracenedite.cz

Soubory ke stažení